36. kolo
26.04.2014 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Fulham s Hullem ztratil dvougólové vedení a je ve velkých potížích

Fulham měl zápas s Hullem perfektně rozehraný. Vynikající vstup do druhé půle mu vynesl dvougólové vedení, které však v závěru utkání ztratil. Klíčové tři body do boje o záchranu tak nezískal a zadělal si do závěru sezóny na velké problémy. Hull naopak potřebný bod vybojoval a velmi pravděpodobně si Premier League zahraje i za rok.

Od úvodní minuty zápas postrádal potřebnou fotbalovou kvalitu, utkání spíše připomínalo zápas Championship - ovšem i s k ní patřící dobrou atmosférou na stadionu. Jedinou gólovou příležitost měl po centr Amorebiety Hugo Rodallega, který v jasné pozici těsně na míč nedosáhl.

Šance na Craven Cottage diváci v první půli neviděli, ale o kontroverzní situace nouze nebyla. Do videí na Youtube dost možná zapadne veskrze komický dive Elmohamadyho, který se zoufale snažil vymodlit faul na Amorebietovi, přestože ke kontaktu chyběl dobrý půlmetr. Egypťan navíc mohl být rád, že po chvíli nemazal pod sprchy, za sprosté seřvání sudího po otočeném autu mohl klidně dostat druhou žlutou.

Druhé dějství začalo o poznání více zostra. Po minutě se do míče letícího od rohového praporku opřel Rodallega, ale branku minul. Magathovi vyšly perfektně poločasová střídání, kdy poslal na trávník Dejagaha a Richardsona. Oba dva se totiž podepsali pod jeden gól.

Deset minut po obrátce Dejagah převzal míč na rohu vápna, vykoupal tam Roseniora s Meylerem a překrásnou ranou do šibenice otevřel skóre. Jen dvě minuty nato zvýšil skóre po přesném centru Richardsona hlavou Fernando Amorebieta.

Zádrhel do cesty Fulhamu ke třem bodům vyvstal čtvrt hodiny před koncem, když si Amorebieta srazil Alukům pas téměř do branky - Stockdale jej vyrazil jen na břevno a u odraženého míče byl nejdříve hbitě dobíhající Nikica Jelavić, pro nějž nebyl problém uklidit nabídnutý balón do odkryté sítě.

Hull snížení velmi nakoplo, obraz hry se poté diametrálně změnil, prakticky vzápětí mohl vyrovnat dalekonosnou ranou Aluko, jehož projektil orazítkoval břevno. Vzápětí na druhé straně odmítl rozhodnutí skvělý brankář Harper, který vychytal jasnou gólovku Dejagaha po pasu Rodallegy. S dorážkou si poté neporadil dnes velmi slabý Bent.

A tak mohl Hull pokračovat v náporu, jež div nezužitkoval Elmohamady. Střelou ve vápně rozezvonil tyčku. Rozhodující zásah Tigers uštědřili nešťastným domácím až čtyři minuty před koncem. Aluko narýsoval naprosto dokonalý centr do šestnáctky na Shanea Longa, který využil "krátkého" Amorebiety a hlavou uzavřel na konečných 2:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zkusím 0:1

Reagovat
tlaci

1 jak víno

Reagovat
HullCity

Stačí i bod a záchrana je jistá!! 1:1

Reagovat
HullCity

Skvělá střídání udělal Felix Magath...ta hra Fulhamu se hned zlepšila a vedení 2:0 bylo zasloužené,ALE.Pak přestali hrát a proto jsme zaslouženě s nimi remizovali...a mohli jsme i vyhrát nebýt břevna a tyče,ale tentokráte jsem spokojený i za ten 1 bod,což byli na konci i fanoušci a hráči.Teď už sestoupit snad ani nejde...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele