10. kolo
03.11.2013 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mírné zklamání v Goodison Parku. Zápas Evertonu s Tottenhamem gól nenabídl

Očekávání velká, výsledek lehkým zklamáním. Utkání dvou kandidátů na boj o Ligu mistrů skončil bezgólovou remízou, přičemž polovina zápasu nabídla divákům v Goodison Parku poměrně nudný fotbal. Ve druhém poločase se chopili taktovky domácí hráči Evertonu, nicméně Tottenhamu i přes převahu branku nedali.

První poločas patřil jednoznačně hostům, kteří měli více ze hry a Everton takřka nepustili do hry. První nebezpečnou ránu měli Spurs na svědomí už po dvou minutách hry, kdy z dálky napřáhl Sandro a Howard musel zasahovat. Podobný projektil měl Američan v rukavicích za čtvrt hodiny, kdy jej z přímého kopu prověřil Kyle Walker.

Dalším pokušitelem byl Holtby, ale ani on z úhlu síť nerozvlnil. Tottenham sice soupeřě tlačil, ale ani on nedokázal připravit gólové šance. Úvodní dějství zažilo i jednu kontroverzní situaci, když Coleman pravděpodobně nedovoleně zastavil Vertoghena ve vápně. Píšťala sudího nicméně zůstala němá. Everton v úvodním dějství skutečně paběrkoval a jeho jedinou šancí zavánějící situací byla střela Osmana, která prolétla těsně nad břevnem.

Úvod do druhého poločasu příjemně překvapil, tempo hry se zvýšilo a především Everton se mnohem více dostával do hry. Dá se dokonce říci, že se obraz hry úplně změnil a domácí je jednoznačně chopili otěží. Jejich ofenzivní snaha však troskotala buď na problémech ve finální fázi, nebo na precizním a důsledném bránění Tottenhamu. Mirallase ve vyložené šanci připravil skvělým skluzem o míč Chiriches, Pienaarovu nebezpečnou střelu zase zblokoval Dawson.

Po hodině hry Martinez provedl dvojité střídání a oba novicové se zhruba pět minut po hodině hry hned uvedli pozitivně. Barkley tvrdě vypálil těsně nad a Deulofeu měl prsty v situaci, která notně zaváněla pokutovým kopem. V této situaci se však jasně potvrdilo, že poctivým hráčům v dnešním fotbale pšenka nekvete. Coleman se po Vetroghenově faulu neporoučel k zemi, nýbrž se snažil akci dokončit - jeho střela však skončila vedle Llorisovy branky.

Velice blízko úvodní brance byli Toffees dvacet minut před koncem utkání, kdy si na McCarthyho výborný balon na hranici malého vápna nabíhal pod Dawsonovým tlakem Lukaku. Stoper Spurs byl nakonec úspěšnější a po jeho lehké teči míč doskákal těsně vedle zadní tyče. Tottenham se do útoku ve druhé půli dostával spíše sporadicky, Howarda prověřili pěknou střelou Sigurdsson.

Celý Goodison Park zamrazilo zhruba patnáct minut před koncem, když Romelu Lukaku nabíhal na dlouhý míč, k němuž však měl blíže gólman Lloris. Belgický útočník se nestačil padajícímu soupeři vyhnout a kolenem jej zasáhl do hlavy. Málem tragický scénář s Petrem Čechem zpřed sedmi let se však naštěstí neopakoval a Francouz dokonce utkání dochytal.

Připsal si dokonce jeden vynikající zákrok, když Deulofeu svižně prošel mezi třemi hráči do šestnáctky a následnou střelu musel Lloris včasným výběhem a zásahem zpacifikovat. Dlouhé devítiminutové nastavení bylo poté již velmi přerušované a ani jeden celek se nedokázal dostat zpět do tempa. Diváci tak dnes v Liverpoolu gól neviděli.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
FUnk

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

blbost 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tanto zápas tipujem na remízu

Reagovat
nozimed

1:2 COYS!

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

1:3 (Lukaku - Soldado, Townsend 2)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hector17

Proč nehraje lamela?

Reagovat
FUnk

doufam, ze pan Holtby starsi nebude spokojeny s vysledkem.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Everton vyhraje a půjde na 2.mmísto

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele