29. kolo
08.03.2014 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Cardiff City - Fulham FC 3:1

Veledůležitý záchranářský souboj docela jednoznačně ovládl domácí Cardiff a výrazně tak pomohl k přikování Fulhamu na samém dně tabulky, odkud po srovnání počtu odehraných zápasů klidně může po 29 kolech na záchranu ztrácet až sedm bodů! Také Bluebirds ovšem nemají vyhráno, pod dohledem Oleho Gunnara Solskjaera dál zůstávají v sestupovém pásmu...

Dnešní modlitbě v ochozech přítomného majitele Cardiffu Vincenta Tana se dostalo kladné odpovědi, ačkoliv on sám byl při dostavení se na trávník k oslavám po závěrečném hvizdu fanoušky nekompromisně vypískán. Ne už tak Ole Gunnar Solskjaer, jenž pro "must win" utkání vsadil na systém 4-5-1, které nápadně odkazovalo na časy nedávno vyhozeného Malkyho Mackaye.

Takto rozestavení Bluebirds vzápětí aplikovali hluboký presink a agresivní útočný styl, kdy se do ofenzivních výpadů zapojovala celá řada domácích hráčů. Ti však zprvu ve snaze vytvořit si vyloženou příležitost přesto selhávali, až to byl nakonec hostující Dejagah, kdo svou ranou do boční sítě jako první významněji pohrozil změnou skóre.

První šanci Cardiffu si později vypracoval Fraizer Campbell, aby tu o něco větší záhy neproměnil Craig Noone, dnes hrající více uprostřed než na kraji jako obvykle. Zajímavou střelou se posléze uvedl také Kenwyne Jones a lepšící se domácí přeci jen došli zaslouženému vedení na samém sklonku úvodní části, když Caulker bez nejmenšího zaváhání navázal na Nooneův odkloněný centr.

Do druhé půle naskočil poněkud jinačí Fulham, přesto se Cottagers brzy divže neocitli v ještě větší nevýhodě, když z vyložené pozice nepřesně hlavičkoval Jones. Místo toho se tak gólu dočkali sami Londýňané, jakmile se Holtby při rohovém kopu pohyboval ve správný čas na správném místě a doklepával do sítě Heitingovu slabší hlavičku.

Teprve příští vedení Cardiffu už tedy bylo souzeno k přetrvání. Velšané jej nabyli osm minut po Holtbyho zásahu, když Caulker využil tentokrát zcela neposkvrněné Nooneovy donášky, a ve zbytku střetnutí ještě v poklidu usilovali o pojistku. Nejprve si Stekelenburg smlsl na Campbellovi, pak už ale Riether symbolickým vlastencem Cardiffu definitivně zajistil premiérový prvoligový "double" nad jedním soupeřem od roku 1961.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
rickroll

HT 0:1

FT 4:1 (všechny goly Cardiffu samozřejmě v rozmezí 15 minut)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
jardakolo1

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele