19. kolo
28.12.2013 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Aston Villa - Swansea City 1:1

Aston Villa odvrátila pátou porážku v řadě, výkonem však nemohla potěšit nikoho ze svých přívrženců. Swans si z neoblíbené půdy vezou bod především kvůli chabé koncovce, která mařila jejich viditelnou převahu.

Villans vlétli na hřiště se zjevnou chutí rychle otevřít skóre a po sedmi minutách opravdu slavili, když Weimann poslal kolmici přes tři tísnící obránce na vápno k Agbonlahorovi, a ten už neměl problém poslat balón pod pravou rukou brankáře do sítě.

Tempo hry se zmítalo ve vysokých otáčkách, snad právě proto se ovšem uspěchané koncovky málokdy pyšnily vetší nebezpečností. Až ve 20. minutě si na centr De Guzmána naskočil Davies a hlavičkou opřenou o zem těsně přestřelil. Koncentrovaná obrana domácích pak úspěšně čelila vzrůstajícímu tlaku snažících se hostů, kteří většinou pohořeli při nepovedeném pasu na Bonyho.

Jenže ve 36. minutě si vybral dvě trestuhodně slabé chvilky Antonio Luna. Nejprve nechtíc namazal před vápno De Guzmánovi, který pohotovou ranou lízl pravou tyč zkamenělého Guzana. V následující moment si domácí obránce nepohlídal u zadní tyče v malém vápně Lamaha, který po centru Pabla Hernandéze snadno vyrovnal.

Změna skóre nabila pouze hosty, ti se však opět zle potýkali se svou zbrklostí při finálních přihrávkách a značně ulehčovali práci unavené defenzívě Villans. Té pomohl v šesté minutě druhé půle Guzan vytěsněním přímého kopu De Guzmána zpod břevna.

Těžkopádně bránící Villu sice oživil příchod Kozáka, ani výrazně navýšený presink při rozehrávce soupeře však nevedl k ničemu, čeho by se měl Tremmel obávat. Ve druhém dějství se nenadřel ani brankář domácích, přestože musel být ve střehu o něco častěji, a zápas tak zákonitě musel dospět k remíze.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
HullCity

1:3 a konec Lamberta.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele