34. kolo
15.04.2014 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal FC - West Ham United 3:1

Opět to nějakou chvíli vypadalo pod psa, nakonec se ale Arsenal vzchopil a stejně jako o víkendu v semifinále FA Cupu proti Wiganu se vylízal z nejhoršího. Akorát samozřejmě s tím rozdílem, že proti West Hamu si nyní musel vystačit pouze s normální hrací dobou - a to ještě poměrně v klidu. Gunners nakonec zvítězili 3:1, podvacáté v sezoně se přitom prosadil kritizovaný Giroud.

Pokud proti Wiganu to většinu času alespoň herně nevypadalo vůbec zle, dnes se Arsenal vesměs po celý první poločas vůbec nemohl dostat do tempa. Takřka veškeré důležité okamžiky úvodní čtyřicetiminutovky si uzurpovali Hammers, což na Emirates Stadium doopravdy nebývá zvykem.

Zde nicméně skutečně Nocerino brzy střílel do soupeře, Diamé těsně přestřelil a nakonec došlo také na zasloužený úder. Nocerino ještě sám proti Szczesnému nepochodil, jakmile se však dostal zpět k balonu, již přesně posadil míč na hlavu skórujícího Jarvise.

V tu chvíli bylo pro Arsenal zdaleka nejdůležitější ještě do přestávky nějakým způsobem zareagovat - a domácím se to povedlo v tom nejlepším stylu. Zatímco Giroud ve svých předešlých (polo)šancích zaváhal, Podolski byl už ve 44. minutě se svou levačkou zcela nekompromisní.

Ve druhém dějství už Gunners bez většího váhání vyrazili za povinnými třemi body. Nejprve si Giroud - dnes kuriózně v 27 letech nejmladší Kanonýr na place (obecně jsme v Premier League starší jedenáctku neviděli od roku 2003!) - dech beroucím způsobem stáhl těžký nákop Vermaelena a z těžkého úhlu ještě mezi nohama zaskočil Adriána; a posléze, jakmile sám jednu příležitost spálil, vše stvrdil Podolski dalším suverénním finišem poté, co Ramsey osvědčil fantastické čtení hry.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tento zápas bude asi odložený lebo 12.4. hrá Arsenal aj semifinále FA cupu s Wiganom

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
kiciN

2:0, musíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapenie 1:2

Reagovat
Xaver

V předposledním odstavci, druhé větě je chybka : na Nový rok místo Evertonu s Fulhamem prohrál 2:1 West Ham, Everton remizoval se Stoke 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

,,Zajímavé je, že na přelomu roku byl Everton po prohře s Fulhamem předposlední a chyběly mu tři body na záchranu."...to by teda byl rekordní skok na 4.příčku :D

Snad se tímto zápasem Gunners trochu zvednou. Tip 3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Manau

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim,překvapeni dnes 1:2

Reagovat
REPLIKATOR

1:1 tragédi zase ztratí

Reagovat
smazaný uživatel

přeju to vám ale ty tragédy sis mohl odpustit

Reagovat
kiciN

tvůj táta je tragéd, že se ustříkl

že zrovna ty si otvíraš držku

Reagovat
smazaný uživatel

Toto fans Arsenalu nerobí dobrú vizitku

Reagovat
justcall

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele