32. kolo
29.03.2014 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal FC - Manchester City 1:1

Chelsea je alespoň do neděle stále ještě lídrem Premier Leauge. Manchester City prozatím nezvedl hozenou rukavici, přestože se rychle ujal vedení a při nemohoucnosti Arsenalu v útoku se zdálo, že si hravě půjde za třetím vítězstvím nad Kanonýry v řadě. Ti sice udrželi dlouhou sérii domácí neporazitelnosti, naděje na titul se jim ovšem zase vzdálila.

Prvotní obléhání domácí šestnáctky, do které až překvapivě snadno hosté dvakrát vnikli, zakončoval Navas líbivou technickou střelou mířící těsně za vzdálenější tyč. Arsenal měl naopak problémy s těsnou obranou a postrádajíc myšlenku se většinou sám zahnal z nebezpečného území.

V 18. minutě pak nerozvážný Podolski lehce přišel o balón a rychlý protiútok vedený Silvou zakončoval Džeko střelou do bližší tyčky, od které se ovšem míč odrazil zpátky ke španělskému záložníkovi, který bez problémů posunul Manchester do vedení.

Rychlou odpověď měl připravenou Matthieu Flamini, který se štěstím překonal Harta střelou opřenou o zem, radost mu však zkazil pomezní, jenž měl nerušený výhled na jeho ofsajdové postavení. Přes další londýnské výpady si Citizens drželi jasnou převahu, což mimo jiné dokumentovala bilance 7:1 na střelecké pokusy v jejich prospěch za první půlhodinu hry.

Posledních patnáct minut prvního dějství toho moc fotbalového nepřinesly, nervózní hra prošpikovaná zbytečnými, hrubými fauly akorát rozjela vcelku svižnou karetní partii. Při ní se činili především hostující hráči, kteří však mohli hrát bez větších emocí díky bezzubé ofenzivní snaze Kanonýrů.

Ti na tom mohli být ještě hůře po šesti minutách druhé půle, naštěstí pro nejistého Szczesného se balón odrazil těsně mimo. A vzápětí tak bylo vše jinak. Chvilkové uzamčení hostů vyústilo v centr Podolského, který z deseti metrů bez přípravy usměrnil Flamini nechytatelně k tyči.

Právě Podolski mohl po hodině hry otočit skóre, když mu přes dvě smolné teče obránců přistál balón na kopačce tváří v tvář Hartovi, jehož zákrok musel ohromit i domácí fanoušky. Na druhé straně pokoušel štěstí Fernandinho z pětadvaceti metrů po špatném odkopu Vermaelena a Szczesny musel reagovat vyražením nad břevno.

V 75. minutě své umění předvedl Yaya Touré, který se prokličkoval malým vápnem, zakončit však nedokázal a následný závar přinesl pouze rohový kop. Nicméně ukázal alespoň myšlenku, tedy právě to, co bojujícímu Arsenalu při závěrečné snaze chybělo. Bez ní to proti koncentrované obraně prostě nešlo a bodový zisk tak spíše pomůže momentálně nejžhavějšímu favoritovi na titul.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (32)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Adhol

0:6 Arsenal dostane znova kanára

Reagovat
diastan

9 zápasů z toho 3 by měli být složitější, snad to tady + na Evertonu vyjde a věřím, že titul zůstane v Manchesteru...tentokrát v té správné půlce

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Další zápas pravdy bylo by dobré potvdit úterní výsledek z derby! arsenal si možná vybírá slabší chvilky, ale donekonečna takhla hrát nemůže.Je třeba k zápasu přistoupit jako v úterý a úspěch nás nemine. účka ale hráli opravdu mizerně...

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Ketchup

To bude paradani zaps...0:4 a jednou nohou uz muzeme slavit....FOREVER CITY

Reagovat
t0mmy33MCFC

no to bych zas neprehanel , uvidi se hlavne na liverpoolu.. navic mozna bude chybet Silva

Reagovat
smazaný uživatel

Silva je ok

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, Gunners, snažte se

Reagovat
smazaný uživatel

tak vidíš, gunners se snažili co to dalo a vy rupnete s crystalákama

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester musi prohrat! Do hnoje s uměle nakoupenými týmy!

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

City musí stratiť! buď teraz alebo nikdy .. 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mám tušení, že bude překvápko, 1.

Reagovat
MCFC_8

Tie tipy eurofotbalu nech idu niekam...

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 2, Dzeko da 2 goly a vysledek 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 10? minule taky bylo 10 a jak to dopadlo? tipuji zase 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:5

Reagovat
smazaný uživatel

tip 10 byli na MU-LFC i MU-MC oba dva 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tipy eurofotbal.cz jsou nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

To nebude vubec lehky, doufam ze to zmaknem ,ale nevim nevim ... 1:2

Reagovat
REPLIKATOR

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa trochu simulant ne? To jsem si o něm nemyslel o klukovi...

Reagovat
t0mmy33MCFC

jn dobrej dive

Reagovat
Melda

Arsenal zabral v pravý čas

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by som bol šéfom Arsenálu, tak Wenger letí, je najvyšší čas. Mal dosť času vybudovať klub a niečo vyhrať, ale je to vždy dokola už min. 8 rokov to isté - dobrí odchádzajú a prichádzajú noví, učni. Nekonečný príbeh. Ani kúpa Ozila nebola asi šťastná, v Reali o ňom hovorili, že je to síce vynikajúci hráč, ale nemá mentalitu na Real, t.j. víťaznú mentalitu. Arsenal dobre začal a teraz sa vrátil do starých koľají. Vonku debakle a doma remízy.

Reagovat
Ketchup

Takze za 14dni to bude zapas o anglickeho mistra 2014

M.City vs. Liverpool

SVATEK. FOTBALU

Reagovat
bayern987

No zase bych nepřeháněl....

Reagovat
smazaný uživatel

No, byl jsem celkem překvapený jak byl Arsenal aktivní proti City, ne že by měl vyložené šance, ale měl ze hry více, byl ofenzivnější, což jsem si nemyslel, poté co jsem viděl jak hrál proti Tottenhamu, kdy druhou polovinu v podstatě jen bránil, ofenziva prakticky neexistovala.

Říkal jsem, že s tímhle proti Chelsea propadnou 0:3, ale bylo to ještě horší samozřejmě city nešlo podceňovat při napadání po křídlech a centrech do šestnáctky byla vždy nebezpečná, celkově si nemyslím, že remíza byla nespravedlivá, ale arsenal uhrál dobrý výsledek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele