38. kolo
19.05.2013 17:00 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan se s PL rozloučil bodem z pěkné bitvy s Villou

Nikoliv náhodně se Wigan po sedmi letech rozloučil s Premier League ve velmi atraktivním duelu s Aston Villou. Roberto Martínez finále ročníku pojal sympaticky - využil ho k upozornění na talentované mladíky jako Golobart, Fyvie a Campabadal, kteří si dnes užili ojedinělých minutek na prvoligovém trávníku.

Střelcem první branky zápasu se pak stal další sporadicky využívaný muž, tentokrát na straně hostí a ze zcela jinačích důvodů. Darren Bent letos neměl důvěru Paula Lamberta - zčásti kvůli svým vlastním mizerným výkonům na podzim, zčásti kvůli nezadržitelnému Bentekemu -, dnes se ale za jeden z mála startů okamžitě odvděčil. Po pěti minutách převzal pas od Agbonlahora a překonal Al Habsiho, třebaže v nápřahu podklouzl.

Wigan odpověděl pozitivně skrz tradičně aktivní duo Koné-Maloney a ještě do přestávky docílil obrácení vývoje zápasu. Vyrovnání si nejdříve vzali pod palec oba křídelní obránci, když Espinoza zleva centroval a Boyce hlavou skóroval, zatímco druhý gól domácím obstarali soupeři. Westwood sice po rohu na čáře odvrátil Watsonův projektil, zároveň ale nešťastně nastřelil spoluhráče Bakera a birminghamští tak šli do kabin se svěšenými hlavami.

Druhé dějství se pro ně nicméně tak jako tak vyvinulo pozitivně. Po hodině hry vsítil svou druhou a neméně zdařilou branku v sezoně Ron Vlaar - nizozemský stoper se dříve uvedl bombou z velké vzdálenosti, tentokrát se mu parádně vyvedl volej po Westwoodově rohu. Ve zbytku duelu byl přirozeně aktivnější Wigan, k výhře ale nakonec nedokráčel - i díky dobře posazenému břevnu, které odmítlo McCarthyho.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

nejde o nic a Wigan se bude chtit dustojne rozloucit pred svymi fanousky... 4:1 (za AV Benteke)

Reagovat
smazaný uživatel

pardon Benteke nehraje... 4:0

Reagovat
jn38

to tak vyhrajeme 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele