12. kolo
19.11.2012 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stoke s WHU společně ukuchtily očekávaný "under", ale také slušnou porci zábavy

Nakonec to nebyl tak příšerný fotbal, jak se před utkáním všeobecně anticipovalo. Ačkoliv se střetli fotbalisté, kteří dohromady podstoupili bezmála tisícovku vzdušných soubojů, na Boleyn Ground se dnes hojně kopalo i po zemi a pro blaho oka nezasvěceného diváka.

Sam Allardyce se před utkáním nechal slyšet, že chce Stoke konsternovat včasným zásahem - čím déle by pak jeho mančaft čekal na úvodní branku, tím hůře by se prosazoval. A jeho svěřenci si manažerovy plány docela i vzali k srdci, jen se jim začaly poměrně brzy a samovolně bortit. Totiž Potters, kteří před výkopem už 15 zápasů čekali na venkovní výhru, relativně brzy udeřili.

Mohl za to dobrý signál z rohového kopu, především ale děsně rozebraní hráči z pohledu domácích. Walters poměrně daleko od okraje velkého vápna a naopak poblíž osy hřiště zakončoval zcela sám, skrze nohy promáchnuvšího Carrolla. Stoke obecně a jako už tradičně hrozil především díky standardkám. S další takovou si ve 24. minutě poradil Crouch a následně i Jaaskelainen, leč se solidními problémy.

Pozoruhodně to byl ale zrovna rohový kop, ze kterého měli také Hammers zdánlivě nejblíže ke skórování. Při Tomkinsově náběhu nakonec sice došlo k útočnému faulu, ovšem to nic nemění na tom, že Begović musel zase jednou prokázat extratřídu. Odvážně vystartoval proti hlavičkujícímu soupeři, stejně jako dříve proti nabíhajícímu Diamému. A zanedlouho si poradil rovněž se střelou Nolana.

Po krátkém intermezzu v podání zlepšených Kladivářů se dostavilo ještě jedno, nepříjemné. Wilkinsonovi se takřka přesně po roce vrátily bolesti do zad, proto ve 32. minutě přepusil místo na ploše Shottonovi. Potters to každopádně v pokračování v aktivní hře nezabránilo. Brzy dvakrát pokoušel střelecké štěstí N'Zonzi, přičemž jednou dokonce zprudka orazítkoval břevno.

Do druhého poločasu ale vešlo úplně jiné domácí mužstvo. Nolan ještě z pár kroků trefil dobře postaveného Begoviće, vzápětí ale dravý Diamé založil jednoduchou akci, na jejímž konci z malého vápna pro změnu neomylně zakončoval bek O'Brien. V 57. minutě dále Potters hasili další ošemetnou situaci až na brankové čáře - hostům začínalo nebezpečně přituhovat, reálně hrozila blesková ztráta veškeré potenciální bodové úrody.

Blízko obratu byli Hammers například i v 64. minutě, když trojice borců ve vínovém vystřihla parádní trojúhelníkovou kombinaci na jeden dotyk a O'Brien divže nedokroutil svůj technický pokus za zadní tyč. Zbytek zápasu West Ham strávil vytrvalou převahou na míči, avšak zároven v relativně bezpečné vzdálenosti od Begoviće. Onen odstup se výrazně zmenšil až v úplné koncove, kdy Bosňáka v krátkém sledu prověřili Reid s Taylorem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
JimBob

Tímhle zápasem jdeme do TOP5! :) 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Remízový král si aj tento zápas príde na svoje, očakávam remízu 0-0, popr. 1-1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Nolan Hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JimBob

Stoke hraje fakt hnusnej fotbal. Všechno nakopávaný a destruktivní... Nejnudnější podívaná v celý PL.

Reagovat
smazaný uživatel

WHU to melo udelat sance meli :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele