16. kolo
09.12.2012 17:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Liverpool otočil zápas ve West Hamu

Nedělní fotbalová Anglie se nesla v duchu otáčení zápasů. Manchesteru City se to doma v derby málem podařilo, úchvatně to zvládl Everton proti Spurs, no a v Upton Parku se otáčelo dokonce dvakrát. Ten rozhodující obrat měl na svědomí Liverpool, který tak nakonec porazil West Ham 3:2.

První z pěti gólů zařídil famózní ranou Glen Johnson. Pravý obránce Reds převzal příhru od kapitána týmu Stevena Gerrarda, jak je jeho dobrým zvykem, potáhl míč po straně k vápnu, dvakrát si jej přehodil na jednu i druhou nohu a nakonec pravačkou vypustil neskutečný projektil směrem na Jaaskelainena, jenž absolutně neměl šanci s letící koulí cokoli udělat - 0:1.

V té době už Hammers měli na svém kontě minimálně jednu gólovou šanci. Chvíli před Johnsonovou parádou z jedenácté minuty střílel ve velké příležitosti Diame, ale nešťastně trefil jen jednoho ze svých spoluhráčů. Štěstí neměli ani poté, když další jasnou šanci zmařil tentokrát skvělým zákrokem Daniel Agger.

West Ham srovnal až v šestatřicáté minutě, když Demel nastřelil Allenovu ruku ve vápně a domácí zahrávali pokutový kop. Tradiční exekutor Mark Noble trefil skvěle spodní roh Reinovy branky a bylo to 1:1. Ještě do přestávky se navíc Allardycovým svěřencům povedlo stav zcela zvrátit. Jarvisova pobídka pro spoluhráče v podobě centru do vápna nakonec našla hlavu smutného hrdiny Stevena Gerrarda, který hlavou trefil neomylně prostor u bližší tyče - 2:1.

Druhý poločas dlouho nenabídl žádnou zajímavější příležitost. Velké věci se začaly dít až zhrba v polovině dějství. Sterlingovu jedovku pod břevno ještě Jaakelainen výtečně vyrazil, ale na chytrou střelu Joe Cola už byl krátký. Někdejší hráč Chelsea obdržel skvělou přihrávku od Sterlinga do vápna a levačkou křížnou ranou na zadní tyč vyrovnal čtvrt hodiny před koncem na 2:2.

A Liverpool měl hlad. Jen tři minuty nato utekl po pravé straně Jordan Henderson, hledal ve vápně "útočníka" Jonja Shelveyho a centr nakonec po teči stopera domácích Jamese Collinse dopadl za čáru a do sítě - 2:3. V samém závěru ještě z přímého kopu mohl odvrátit porážku Maiga, ale nebyl přesný. Liverpool tak přeskočil West Ham v tabulce a je desátý - o příčku výše než jeho dnešní soupeř.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Gerrard,johnson ...Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

kez by 2:1(Cole,Diame-Gerrard(Pen))

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (2x COLE, Jarvis)

Reagovat
smazaný uživatel

cole dal jenom jednoho, ale stačilo to

Reagovat
M1ck0

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Znovu vyhrát doma není lehké,proto Tip X2.

Reagovat
tlaci

řek bych remíza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hawk

Irons mají super sezónu a věřím, že v sérii těžkých zápasů naváží na minulé vítězství, tip 2:0

Reagovat
Veselac

1X

Reagovat
smazaný uživatel

Snad proti West Hamu vyválčíme aspoň bod, výhra by byla vynikající. V zápasech proti Hammers se vždycky dařilo Gerrardovi, tak snad se trefí.. Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Trefil se , jenom špatná brána mno . Ale jinak jako fanda Liverpoolu YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ho zastoupili jiní ..

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Gerrard)

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 Škrtěl po rohu!!!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ian.rush

You'll Never Walk Alone

Reagovat
smazaný uživatel

4 body od LM a teď doma Villans a Fulham, navíc už bude připravenej Suárez.. Vypadá to nadějně, hlavně se z toho neposrat!

Reagovat
vanGomm

No je to tady.Znovu vyhrát doma je složité.Minule porazili Chelsea,taže se dalo čekat X2.Také to tak dopadlo.Až na vyjímky to takto dopadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda prohra mrzí mohli jsme být 7, ale co me víc sere je zranení Diameho

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/west-ham-vs-liverpool-2-3-motd

A i bez Suareze se dá vyhrávat, snad už by Liverpool mohl prolomit tu mnohaletou smůlu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele