18. kolo
22.12.2012 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Everton FC 1:2

Dvě kontroverzní červené karty, každá na jedné straně, plus patrně nesprávně neuznaná branka Leona Osmana - mizerný výkon arbitra Anthonyho Taylora bohužel docela dobře zastiňuje jinak celkem pohledné utkání na Boleyn Ground, které Evertonu přineslo třetí venkovní vítězství v sezoně a West Hamu čtvrtou prohru v šesti kolech.

Toffees na Upton Parku odstartoval v pozitivním duchu, mimo jiné zajímavou hlavičkou Distina, a velmi brzy měl také slavit gól. Ve 12. minutě totiž po rohu skórující Osman dojel na jakousi pofidérní strkanici mezi Anichebem a Jaaskelainenem, kterou po poradě s asistentem sudí Taylor označil za překážku v uznání branky. Karamelky si tedy musely počkat další bezmála hodinu, zatímco Hammers udeřili prakticky z "protiútoku". Hned ve 14. minutě Cole přebral přihrávku od Matta Taylora, prohnal se kolem váhajícího Heitingy a překonal Howarda. Ach ti Taylorové, museli si v tu chvíli říkat fanoušci Evertonu...

A naříkat si mohli i na další věci. Třeba na Jelavićovu neschopnost nenacházet se v pravých okamžicích v postavení mimo hru nebo na Anichebeho (očekávanou) nezpůsobilost nahradit vliv suspendovaného Fellainiho. Osman s Pienaarem takto sice mohli předvádět pár zajímavých kousků, žádný z nich však nebyl dotažen do konce. To se koneckonců rozumí, když Jelavić ve 49. minutě selhal jen kousek za malým vápnem.

V těchto okamžicích se už nicméně Toffees začínali dostávat do zápasu, což se na ukazatel skóre promítlo hned vzápětí. Anichebe suverénně zužitkoval Pienaarův centr v 64. minutě a West Hamu se vše začínalo sypat. Hned nato Cole jemně zasáhl Bainesův hrudník a uviděl přísnou červenou kartu, což okamžitě potrestal Osman svým parádním výletem skrz dva protivníky. Následná trajektorie balonu (Matt Taylor-Jaaskelainen-Pienaar) se už sice neobešla bez náhodných odrazů, ovšem to hostující sektor nijak nevzrušovalo.

Což ale nešlo říct o dalším rozhodnutí Anthonyho Taylora. Necitlivý sudí v závěru zápasu vyloučil Gibsona za zákrok na Noblea, který byl zřejmě ještě méně nebezpečný než ten předešlý červený z dílny Colea. Lze tedy očekávat oboustrannou dohru u disciplinárky, kde se jistě oba týmy v blízkých dnech odvolají...

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

everton - 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/west-ham-vs-everton-1-2-motd

No já si myslím, že Cole dostal červenou jasně...tam ta noha byla hodně nebezpečná a Gibson? Ten měl mít žlutou, taky hrál nebezpečně, ale ne na vyloučení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele