18. kolo
22.12.2012 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Kvarteto útočníků už pro WBA napopáté kýženou výhru urvalo

Každá pohádka jednou končí, ta kanárčí alespoň na pěkně kulatém čísle deset. Právě tolik zápasů v řadě Norwich neprohrál, drozdí "rival z říše ptactva" už byl ale nad jeho síly. West Brom otočil vývoj zápasu i díky pořádné kuráži svého manažera.

S vědomím, že jen Barcelona je na tom aktuálně ze všech elitních evropských soutěží lépe, nastoupili kanárci proti WBA s velkou jistotou. Kombinovali v poklidu, ochotně, chvílemi si i dokonale přivlastňovali cizí kolbiště. Tak jako tak nicméně první konkrétní šanci registrujeme až po 20 minutách a na opačném konci hrací plochy - Lukaku získal menší náskok na obránce, aby Bunna nízkou střelou donutil jít poprvé na zem.

Další slovo už ale konečně měli hosté - a hned velmi konkrétní slovo. Ben Foster po sedmizápasové pauze vskutku nepřekypoval herní pohodou. Brzy po úvodním hvizdu jej pod nepříjemný tlak dostal Pilkington a ještě hůře bylo Fosterovi ve 23. minutě. Tehdy byl ve své levé šibenici včas, přesto nedokázal vytěsnit chvályhodný Snodgrassův projektil. Letní posila se takto trefila z přímého kopu již potřetí ve třech po sobě jdoucích venkovních vystoupeních.

Ve zbytku úvodní části si Albion žádal více balonů, ovšem jedinou stálou hrozbu byl schopen představovat vysoký a silný Lukaku - jinudy to zkrátka nešlo. Navíc také Belgičan se stával čím dál víc odřezaným prvkem, Norwich totiž v defenzívě vůbec nepolevoval a stále perfektně vykrýval prostory. Vyrovnání tedy muselo přijít zčistajasna, podivnou cestou. Po rohu ze 44. minuty se míč odrazem zázračně dotkl břevna a Gera potom předhonil Lukakua ve snaze doklepnout balon do sítě.

I přes kopec smůly v koncovce prvního poločasu - což je vždy dvakrát tak nepříjemné - nicméně Canaries pozitivně vstoupili také do dalšího dějství. Do své klasické dirigentské úlohy se konečně naplno položil Tettey, který brzy vyslal dopředu Morisona (který se bohužel zapomněl odbrzdit, takže jej McAuley stihl zablokovat) a pak pěkně prostrčil míč na Snodgrasse, jenž centroval pro hlavu Turnera. Hostující stoper si měl vést rozhodně lépe.

WBA v tu chvíli vypadalo být způsobilé hrozit tak maximálně ze standardních situací, a proto se Clarke rozhodl ještě podpořit své poločasové střídání (útočník Fortuné za záložníka Dorranse) a vsadit rovnou na čtyři čistokrevné forvardy. Vedle sebe tedy seřadil Odemwingieho, Lukakua, Fortuného a Longa, což mělo indikovat zuřivou jízdu za třemi body, které West Brom už čtyři kola marně nahání.

A skutečně, Baggies začali svého soka mačkat leckdy až neuvěřitelným způsobem. A i když se na rozhodující trefu přeci jen docela nadřeli a načekali, v 82. minutě opravdu přišla. Popov centroval z velké hloubky, což ale vůbec nevadilo Lukakuovi, který ve vzduchu hravě předčil sotva účastného Garrida a poslal WBA do vedení. Toho se už drozdi nevzdali, jakkoliv Martin i Johnson se svými hlavičkami nebyli úplně vzdáleni úspěchu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/west-brom-vs-norwich-2-1-motd

Lukaku je opravdu dobrej střelec...nejlépe udělá, když zůstane i na jaře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele