14. kolo
28.11.2012 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Tottenham šťastně přehrál Liverpool a je už pátý

Byl to tak trochu koncert Garetha Balea. Levonohý křídelník byl u všeho podstatného - nejprve nahrál na úvodní gól Aarona Lennona, už v šestnácté minutě pak sám přidal druhou trefu a Tottenham byl na koni. Po přestávce ale Liverpool přidal a dočkal se také zdramatizování závěru zápasu, to když si dal Bale vlastní gól. Kohouti však i tak nakonec důležité tři body uhájili...

Hosté přijeli s poměrně ofenzivní taktikou a v několika prvních minutách měli více ze hry, vytěžit však dokázali maximálně Enriqueho ránu, kterou zblokovala domácí obrana snad ještě dříve, než jí vůbec mohl gólman Lloris zaregistrovat. V páté minutě už poprvé zahrozili i Spurs, Baleův tvrdý pokus ze standardní situace nadělal Reinovi pořádné problémy, před dobíhajícím Defoem ovšem dokázal míč uklidit do bezpečí Johnson.

Velšský záložník byl v hlavní roli také o pár chvil později, v tomto případě ale branku minul. Sedmá minuta už však přinesla radost domácího celku, to Bale snadno po levé straně přesprintoval kolem dvojice protihráčů, naservíroval před bránu lahůdkový míč a Lennonovi pak už na zadní tyči stačilo jen uklidit merunu do odkryté svatyně. Reds reagovali šancí Suáreze, jenž se pěkně uvolnil na hraně šestnáctky a okamžitě pálil, na Llorise ovšem nevyzrál.

Ve čtrnácté minutě měl vyrovnání na kopačce Henderson, když Lloris vyběhl ve snaze odvrátit míč před dobíhajícím Enriquem až mimo své vápno, balón však poslal právě jen k hostujícímu záložníkovi, Henderson ale prázdnou klec trefit nedokázal. A hned dvě minuty nato přišel trest. Gareth Bale si postavil míč k rozehrání volného přímého kopu z necelých třiceti metrů, poslal míč k zadní tyči, zatímco Reina udělal osudný krok za zeď, a Tottenham vedl 2:0.

Poté, co si rychle vypracovali dvoubrankové vedení, se domácí uklidnili a plně přenechali taktovku Liverpoolu. Tomu se však nedařilo - Enrique v gólové pozici promáchl, Suárezovu střelu vykopl Walker a když už se snažili soupeři pomoci domácí, směřoval balón po Dawsonově odkopu od Gallasa nad vlastní branku. I domácí měli možnosti přidat třetí trefu, pokusy Dembelého a Vertonghena ovšem mířily vysoko nad.

Druhá půle tolik vzruchu nenabídla, Reds sice pokračovali ve své snaze a drželi míč více na svých kopačkách, do vyložených příležitostí se ale nedostávali. Tottenham hrozil jen z brejkových situací, a to ještě velmi sporadicky, například když Dempsey zakončoval nepřesně. Pak o sobě dal znovu vědět Bale, jenže i on těsně minul prostor omezený třemi tyčemi. Ve dvaasedmdesáté minutě přišel dlouho očekávaný moment, totiž snižující gól Liverpoolu. A byla to opravdu komická trefa - Gerrard hlavičkoval na zadní tyč, odkud měl v naprostém poklidu balón odvrátit Lennon, jenže napálil jen obličej svého spoluhráče Balea a od něj se meruna dostala za záda bezmocného Llorise.

Liverpool se pak nadechoval k mohutnému finiši, výsledkem však byla jen zahozená šance v podání Suáreze, který mířil příliš vysoko, a nepřesná rána Enriqueho. Tottenham tak zdolal Liverpool 2:1 a i přes nedobré výkony se posunul už na páté místo ligové tabulky, zatímco Liverpool je až dvanáctý.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Ranoth

1:2 YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
popltak

Nač měnit tradici, 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Hai

3:0

Reagovat
M1ck0

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

at se vam to libi nebo ne, tak mame porad lepsi formu nez Spurs a zvitezime 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ne no..

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat
vanGomm

2x po sobě vyhrát doma není lehké a v PL zvláště.Navíc proti Liverpoolu,který určitě nechce hrát v polovině tabulky.Tip X2.

Reagovat
Honda

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

to bude remiza

Reagovat
smazaný uživatel

odvezeme si od slepiček bodíka 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
GarethBaleCZ

Spurs!

Reagovat
GarethBaleCZ

Bože ten report psal nějakej fanoušek LFC?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč fanoušek LFC? Druhej poločas se skoro vlastně hrálo jen na jednu bránu, nebejt blbých prvních 16 minut, nevím nevím, jak by tenhle zápas dopadl..

Reagovat
smazaný uživatel

nevím teda jak probíhal druhej poločas, ale co sem měl šanci vidět spurs proti west hamu a prvni puli proti lfc, tak bych to opravdu nenazval nedobre vykony, nektery ty akce byli paradni

Reagovat
GarethBaleCZ

Dobrá, trochu bych to poupravil, redaktor píše, že i přes "nedobré výkony"... proti WHU jsme hráli dobře, tam snad nemůže nikdo namítnout nic, a zlomit po osmi zápasech dobře hrající Liverpool taky nebude jenom náhoda..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele