28. kolo
02.03.2013 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Newcastle United 1:0

I přes očividnou převahu ve druhém dějství opouštějí Straky velšské prostředí bez jakékoliv bodové útěchy. Může za to první letošní zásah střídajícího Lukea Moorea. Swans tedy na historický triumf v Capital One Cupu navázali nejlépe, jak mohli, aktuálně jsou minimálně načas sedmí.

I přes senzační úspěch v zádech začaly labutě dosti rozpačitě, což platilo zejména pro chybujícího Garryho Monka, který z pozice stopera opět vystrnadil kmenového záložníka Ki Sung-Yuenga. Swansea vlastně celý první poločas bylo schopno soustavně hrozit jedinou cestou - po pravé straně díky neúnavnému Rangelovi. Takhle měl svou hlavičkovanou šanci Michu, Williams už měl skórovat po přímém kopu De Guzmána podobně jako později Monk.

Newcastle na to šel poněkud jinou cestou, výhradně fyzickou cestou. Prvopoločasové žluté karty si tím pádem připsali Cabaye s Tiotém, dva ze tří článků stěžejního středového bloku, a mimoto jsme o Magpies takřka neslyšeli - co se útočení týče rozhodně ne. To se změnilo až pár minut po restartu, kdy byl Vorm rázem nejzaměstnanějším borcem na place. Okamžitě vytěsňoval Cabayeho pumelici na břevno a vyznamenat se musel také proti Sissokovi.

Pokud si nicméně v součtu někdo zasloužil tři body, byli to spíše domácí za celkově komplexnější výkon; a ti se také přeci jen dočkali. Pět minut před koncem Routledgeův centr ztečoval Mbiwa rovnou na Mooreovy kopačky a sporadicky hrající forvard se za pomoci Cabayeho dotyku mohl jít výjimečně radovat.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
NuFc23

1:2

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou tady nějací fanoušci Magpies, kteří by se rádi přidali mezi redaktory nově vytvořeného webu Newcastleunited.cz? Hledáme co nejvíce redaktorů, abychom mohli tvořit maximálně kvalitní informační zázemí pro české/slovenské fans Newcastle United. Takž pokud by se k nám chtěl někdo přidat, budu moc rád, když se ozvete. malasek.tom@email.cz, tak díky případným zájemcům ;).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele