30. kolo
17.03.2013 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Black Cats hrubě nepřesvědčily ani proti Canaries

Sunderland zahodil další šanci na "zmrtvýchvstání". Tentokrát nevyužil ani bezmála hodinovou přesilovku proti tabulkovému konkurentovi z Norwiche. Remízou 1:1 potom prodloužil své, dnes již sedmizápasové čekání na výhru...

Sunderland poslední dobou jen málokdy připomíná nějakým základním způsobem sebevědomý mančaft - a dnešek vše akorát stvrzoval. Hned v úvodu se Mackems nechali kompletně zaskočit a divže se ubránili celému tříminutovému tlaku kanárků. A ani posléze to nebylo lepší. Takový Sessegnon akorát vykazoval brutálně vychýlenou mušku a zbylí členové tápající party se ani k té koncovce nedostávali.

Norwich se většinu poločasu alespoň cpal do centrů a nutil tak zadáky Sunderlandu zasahovat leckdy v krkolomných pozicích, na hraně. Sám pak ale s následných rohů dlouho nijak zvlášť nehrozil, to už si Black Cats hlídaly v zásadě perfektně - do 26. minuty. Tehdy Snodgrass přesně našel hlavu totálně opomenutého Kamary a Hoolahan dával na brankové čáře Afričanově gólovému projektilu formální razítko.

Jenže neuběhlo ani pět minut a Canaries se vše začalo hroutit - průvodním znakem všeho přitom byla ruka. Nejprve horní končetina brankáře Bunna, přesnější řečeno podpaží, která již za velkým vápnem nepustila do tutovky Grahama a zavinila tedy obligátní vyloučení svého nositele. A následně již zřejmější, avšak o to nešťastnější ruka stopera Bassonga - tentokrát uvnitř šestnáctky -, která skrze nekompromisní ránu Gardnera pošramotila prvoligový debut střídajícímu golmanovi Campovi.

Sunderland prostřednictvím těchto více či méně kontroverzních událostí vzal do ruky taktovku, jíž se později jen hodně nerad zbavoval. Nepříjemně vypadal okamžitě Larssonův přímák, stejně jako pozdější pumelice toho samého Švéda. Graham si navíc v druhém případě rozhodně mohl lépe počínat na dorážce.

Bohužel pro domácí fanoušky, 15minutová přestávka znamenala z jejich pohledu fatální předěl. Fotbalisté v červenobílém jako by během ní dočista zapomněli, co že to měli rozdělaného, a za celý druhý poločas se prakticky na nic nezmohli. Oslabení kanárci bránili precizně, pozorně a k paní štěstěně se museli hlasitě dovolávat snad akorát v 87. minutě. Tehdy Sessegnon pokračoval ve svém zastřelování, když absolutně nezvládl volej z takřka ideální pozice.

Navíc Norwich - ačkoliv měl být přirozeně tím, kdo se omezí na pouhou defenzívu - byl vlastně v konečném součtu blíže výsledku. Jednak měl za očividnou ruku ve vápně kopat penaltu (stejně jako ji kopal Sunderland), a ne jen přímý kop přesně na okraji pokutového území a těsně u brankové čáry; jednak měl střídající Holt rozhodně lépe naložit se samostatným únikem. V něm si bohužel pro hosty až příliš předkopl balon. Remízu 1:1 nicméně Norwich za daných okolností stejně vezme spíše s úsměvem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tipuji X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele