19. kolo
26.12.2012 16:10 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

QPR nestačilo na West Bromwich a putuje zpátky na ligové dno

Albion dokázal vyplenit Loftus Road a po jedenácti pokusech si konečně odváží z Londýna plný bodový zisk. Naproti tomu domácí mužstvo si symbolicky zapisuje jedenáctou porážku a díky horšímu skóre se znovu propadá až na samotný chvost.

Poslední vzájemné střetnutí na Boxing Day bylo na programu v sezóně 1968/69 a West Brom si z hlavního města odvezl přesvědčivé vítězství 0:4, přičemž Rangers se potom na konci sezóny pakovalo z elitní společnosti. Utkání začalo oproti původnímu plánu s mírným zpožděním, na které měl vliv pozdní příjezd hostujícího týmu, jemuž ovšem tento fakt paradoxně pomohl, než cokoliv jiného.

Opakování starého příběhu začalo těsně před uplynutím třicáté minuty, kdy Fortuné vyslal přesný balón na rozběhnutého Brunta, jenž utaženou ranou k tyči nedal Greenovi šanci zasáhnout - 0:1. Do poločasové pauzy mohl po chybě v domácí obraně přidat druhou branku Morrison, tomu se však z dálky nepodařilo usměrnit střelu do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

Ani to ho však příliš mrzet nemuselo. Krátce po příchodu z kabin Traoré po rohu jen potvrdil zmatek v defenzivě QPR, který následně "korunoval" Green, jenž už nedokázal na brankové čáře kulatý nesmysl zastavit, a ten mu tak nezadržitelně proklouzl do sítě - 0:2. Anglický reprezentant si stěžoval na držení ze strany Fortuného, ovšem Chris Foy na něco podobného nereflektoval a nechal hru volně plynout. Strážce domácí branky si pak hned dvakrát napravil pošramocenou reputaci, když v obou šancích ztroskotal Romelu Lukaku! Domácí pohodu asi nejlépe dokumentovali Mbia a Taarabt, kteří si tak dlouho vraceli míč, až z nadějné akce nic nebylo.

Londýnský celek se ale nakonec přece jen dočkal. Po hodině hry právě Mbia oslovil parádním míčem Cissého, který se před Fosterem zachoval jako správný kanonýr a efektním, ale zejména efektivním obloučkem snížil na 1:2. Zbývající dvacetiminutovka nabídla velkou převahu Rangers, ovšem pohotové zákroky McAuleyho a Olssona držely akcie WBA. Hlavičku Mbii pak zastavil Ridgewell loktem, sudí však opět nereagovali! Po rohovém kopu neuspěl ani Hill, jehož hlaviřku pro změnu zlikvidoval skvělým reflexivním zákrokem Foster!

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Veselac

X....0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1/2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele