19. kolo
26.12.2012 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Chelsea se po ofenzivní jízdě spokojila s nudnou výhrou 1:0

Popravdě řečeno ukrutně nezáživnou podívanou bez valného počtu šancí si pro své fanoušky na Boxing Day schovaly týmy Norwiche a Chelsea. Zejména druhý poločas byl z dnešní nabídky tím patrně vůbec nejotřesnějším, co se divácké atraktivity týče. Krotký výsledek 0:1, který zařídila jedna parádní rána Maty, potom rovněž hovoří za vše.

Nečekaně ustrašeně nastoupil k utkání Norwich. Ještě nedávno sebevědomý soubor po první porážce v 11 zápasech rázem kombinoval nervózně, bojácně, s velkým respektem - což po celý první poločas neblaze ovlivňovalo efektivitu jeho útočného snažení, jež ve finále prakticky nestálo za řeč.

Na druhou stranu v defenzívě si Canaries počínali nadmíru soustředěně. Vlastně ani nemuseli být nějak superaktivní a zoufale vyvíjet tlak na favorizovaného soupeře - dost dobře jim stačilo být v bloku disciplinovaní a Chelsea už potom udělala zbytek roboty za ně.

Předlouho šlo potom konstatovat, že na Carrow Road došlo pouze na dvě hodně nepřesné střely dnes defenzivního záložníka Luize - a další zábavné akce nikde. První opravdová šance po půlhodině hry také hovoří za své. Tehdy Hoolahan lacině ztratil míč, Luiz ho posunul dopředu na Matu a ten bez přípravy těsně minul přední tyč. Zbytek balonů se Kanárkům dařilo slušně blokovat nebo očima odklánět do bezpečných prostor - ne tak ten Matův z 39. minuty. To si Španěl těsně za vápnem našel malý prostor ke střele svou magickou levačkou a Bunn si jen lehce sáhl.

Norwich v tu chvíli přišel o zdánlivě jedinou cestu k bodům - remíza 0:0 již byla znemožněna, a jak se ukázalo později, Kanárci doopravdy nevěděli jak reagovat. Ve 49. minutě navíc Bunna málem zaskočil Oscar rovnou od rohového praporku.

Norwich pasivní skořápku opustil teprve se spuštěním krutého deště, někdy kolem 55. minuty - tehdy fotbalisté ve žlutém začínali myslet o něco odvážněji a směrem dopředu. Ovoce ale tahle změna mohla nést jedině snad po hodině hry, kdy se k zajímavému slalomu nadechl Pilkington, aby pak ve správný okamžik nepředal dobře postavenému Holtovi.

Čistě nahodile a sporadicky si dále vytvářela šance i Chelsea (Moses například solidně pálil těsně vedle pravé tyči), avšak postupem času to vypadalo spíše na cíl pohlídat si jednobrankové vedení než ho ještě nějak navyšovat. Což bohatě stačilo. Bohužel pro nezasvěceného diváka dnes totiž Norwich jednoduše nebyl schopen defenzívu Chelsea jakkoliv překvapit.

Utkání se proto dohrávalo v podivné a krajně nezáživné rovnováze, kterou jen v 88. minutě mírně narušila spolupráce dua Torres-Mata. Bunn byl ale venku z brány včas. Ze strany Canaries stála za zmínku snad akorát standardka z druhé minuty nastavení, po níž se k hlavičce prosadil Bassong.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea se rozhodla vylepšit si trochu skóre ! 2:6

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je vo forme to bude 1:5

Reagovat
Tuxedo

1:6 torres 3

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam že potvrdíme formu..ale také ľahké to nebude...ale verím vo výhru 0:2 snáď aj Fernando gól

Reagovat
smazaný uživatel

Utrápených 0:1

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Mata,Torres)

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 (Mata,Torres)

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Veselac

Norwich nejsou ořezávátka a kurz 1,6 fakt neodpovídá tomu, že Chelsea se povedly dva zápasy s podprůměrnými týmy, jinak nehráli nic moc. tip 1X, za kurz 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

sorry ale meles picoviny, Norwich je podprumerny tym, jen je Hughton dokazal rekneme posledni dva mesice hodne vytahnout, ovsem uz jim to v poslednich zapasech zacina taky skripat, nemuzou byt s tim materialem co maji uspesni porad + Chelsea po vyhre 8:0 nemuze nic nehrat, to proste nejde, tohle vyhraji at uz vyssim nebo nizsim skore, ale vyhraji

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1*2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Come on Chelsea !

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/norwich-vs-chelsea-0-1-motd

No dalo se čekat, že Chelsea jen tak nevstřelí ve třech zápasech 5 gólů, to už by byla pořádná náhoda...navíc proti tak dobře defenzivně laděném týmu jako Norwich.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele