27. kolo
24.02.2013 14:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Newcastle přestřílel Southampton, od něhož se zároveň odpoutal

Po nedělní přestřelce to je Newcastle, komu se bude přinejmenším v následujících pár týdnech dýchat snáze. Straky totiž zvládly bitvu s tabulkovým sousedem ze Southamptonu, odpoutaly se od něho, na prvního sestupujícího získaly šestibodový náskok a jakoby návdavkem přeskočily také nenáviděného rivala ze Sunderlandu...

Newcastle byl těsně po podepsání několika francouzských fotbalistů vysmíván ze všech stran. Přejmenovávání všeho stračího na francouzské "ekvivalenty" se stalo evergreenem, ačkoliv nyní Magpies od oněch akvizic urvali již třetí výhru ve čtyřech kolech. Dnes to byl každopádně Francouz z druhého týmu, kdo otevřel skóre. Po třech minutách se totiž halfvolejem po sklepnutí Lamberta prosadil Morgan Schneiderlin.

Ovšem Newcastle, pod vedením někdejšího manažera Sotonu Alana Pardewa, později nevypadal být příliš konsternován; naopak svého protivníka ihned zatlačil a konkrétně Jos Hooiveld měl dvakrát pěkně namále, když přežil hlasitá volání po penaltě za hru rukou. Šťastné Saints ale nakonec osud přeci jen stihl, a to ještě do přestávky - tanečník Gouffran sice proti Borucovi nepochodil, dorážka Sissoka už ale měla gólové parametry.

A stejného, leč zároveň rozdílného charakteru byla také pozdější střela Papisse Cissého. Senegalský forvard s ní ve 42. minutě bleskurychle reagoval na propadnuvší Elliotův výkop, takže prudkou bombou pod břevno nachytal polského golmana vystoupeného daleko před brankovou čáru. Ještě do obrátky se tím pádem domácí dostali tam, kam potřebovali - což brzy po restartu na chvíli anuloval Lambert. Za asistence Lallany zařídil vyrovnání svým jubilejním 100. zásahem v dresu jihoanglického celku.

Kulatiny však dnes nebude slavit nijak bouřlivě, zbytek utkání totiž přeci jen patřil domácím. Zatímco Lallana s Lambertem v příštích okamžicích své cíle míjeli (a střídající Ramírez dokonce nastřelil břevno), Cabaye se nemýlil z penalty po ruce Foxe a zkázu Sotonu dokonal 11 minut před koncem opět nešťastný levý bek, když se odrazem svého "výkopu" od Hooivelda postaral o vlastní gól.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
NuFc23

3:0, absolutne si nic ine nemyslim .....

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

mám vsazeno na domácí, takže .. 2:0 . ... jinak pěkný kurz

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
Devil

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

todle urcite ne

Reagovat
Devil

Tak 6 golu padlo....

Reagovat
smazaný uživatel

to sice jo ale rozdil golu nebyl 4 ale dva

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 bez velke slavy, presto dulezita vyhra

Reagovat
scholes18

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle vyhraje, za kurz 2.13 to je paráda

Reagovat
kissak

věřím v domácí plný bodový zisk 2:0 a jen potvrzení zlepšených výkonů z posledních zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

druhý gól Newcaslu bol s ofsaidu...

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej zápas s jasnym vítězem... na hřišti byl Newcastle lepší a výsledek tomu nasvědčuje, ikdyž by někdo mohl říct, že dali gól z penalty a pak byl vlastňák, ale výsledek 4:2 a dění na hřišti tomu celkem odpovídá

Reagovat
Devil

Newcastle

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/newcastle-vs-southampton-4-2-motd

Hooiveld, ten má letos rozstříleno, už třetí vlastňák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele