30. kolo
16.03.2013 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Aston Villa zvládla také druhé měření sil s konkurentem v řadě

Aston Villa se hýbe na vzdálenost uspokojivých sedmi bodů od Queen’s Park Rangers - toť patrně nejvýznamnější událost celé soboty. Takzvaný "six-pointer" dnes nabídl nejnapínavější podívanou plnou zvratů a solidních branek. O vitální výhře birminghamských rozhodl kdo jiný než Benteke...

Mrazivé, upršené odpoledne v Birminghamu - dokonalá ilustrace charakteru zápasu, co do výchozích pozic obou mančaftů; ne však s ohledem na příští průběh bitvy. Do té sice vstoupili domácí nadmíru nervózně, avšak se zábavou se něco takového nevylučovalo. Už v 10. minutě si koneckonců diváci mohli myslet, že jde QPR do vedení; dokud se Guzan v poslední vteřině vybičoval k fantastickému skoku po Sambově hlavičce.

Jen pár okamžiků nato se Guzan levou rukou pohotově vrhal pro změnu po Sambově "nožním" projektilu; a stejnou končetinou se později vyznamenával také proti Jenasovi. Toho času už ale známého coby dosud jediného střelce utkání. Chvíli předtím totiž ve středu pole dva záložníci ve vínovém jenom tak zírali na Bennettovu rozpačitou přihrávku, takže se po ní vrhl Jenas a rozeběhl vlastní gólovou akci - za pár vteřin totiž dorážel do prázdné sítě Zamorovu střelu.

Ještě do přestávky překvapil tribuny Bosingwa svým přímým kopem nasměrovaným do tyče, zatímco Villans stále ne a ne najít nějakou ofenzivní, ale i defenzivní harmonii. Teprve když už to vážně vypadalo, že se budou o pauze ochozy vyprazdňovat za nespokojeného mručení, přišla dokonalá erupce - ve třetí minutě nastavení Lowton z hloubky pole nasměroval balon na malé vápno a tam se k hlavičce prosadil tradiční domácí hrdina Agbonlahor (klíčový gól dával i minule v zápase s Readingem).

Okamžitě úvodem druhého dějství Benteke prokázal svou sílu a technickou vyspělost, aby svým dílčím neúspěchem připravil půdu pro velkou šanci Weimanna. Ten se ještě po centru Bannana neprosadil, ovšem smutnit kvůli tomu příliš dlouho nemusel. Následoval roh, pár hlaviček nazdařbůh, správně koncentrovaná dravost Bennetta a Weimann mohl protentokrát prubnout svou levačku. César se potom natahoval marně, jakkoliv nešlo o žádnou nechytatelnou pumelici.

Zanedlouho měl skvělou šanci také Westwood po narážečce s Bentekem - obecně Ville narostla křídla, bylo jí plné hřiště rázem. A mezer v defenzívě jsme si už všímali spíše na straně QPR (na rozdíl od praxe úvodního dějství). Jenže stačila jedna Vlaarem připepřená střela Townsenda a Hoops byli šťastně zpátky ve hře.

Od té doby to měla být pro změnu domácí eskadra, kdo prokáže svou známou psychickou nestálost - a docela s chutí se do práce na důkazech také vrhala. Přesto závěrečné slovo měli právě vínoví. Weimann s Agbonlahorem se po 81 minutách famózním způsobem prokombinovali do šestnáctky, Weimann od brankové čáry chytře dával pod sebe a Benteke měl už dost snadnou úlohu - banálním doklepnutím levačkou znovu probudil Villa Park v jásot.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
rickroll

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
freakmarena19

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 (Benteke - Remy, Hoilett, Taarabt, Samba)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Villa!!! teď už se to QPR neudrží

Reagovat
smazaný uživatel

Zbývá ještě 8 kol, stát se může cokoliv.

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele