24. kolo
29.01.2013 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Newcastle se v Birminghamu bál o vedení až do konce, nakonec ho ale ustrážil

Další rána pro mladičké Lambertovo družstvo. Aston Villa se při větrném úterním večeru na vlastní půdě po obrátce sice dovedl zvednout o 100 %, ne-li více, Newcastle kompletně zmáčkla, nicméně dvoubrankové manko z úvodní části jednoduše stáhnout nedokázala. A tak nyní vzhledem k remíze Wiganu opět sedí uvnitř sestupové zóny...

Na Villa Parku se začalo poměrně zlehka. Domácí hledali ztracené sebevědomí, zatímco obměněný Newcastle souhru a konkrétně Jonás jistotu na balonu. Právě s argentinským křídelníkem zkraje dobře kombinoval novic Moussa Sissoko, jenž se také brzy uvedl famózní asistencí Papissi Cissému. Toho našel mezi dvěma obránci na hraně šestnáctky a senegalský forvard si už tváří v tvář Guzanovi prostě musel vědět rady. Devatenáct minut na hřišti a Pardewovi se začala vyplácet první posila. Ta zároveň i nadále dávala najevo, že by co nevidět měla s kolegou Cabayem utvořit smrtící středopolařský tandem...

...k čemuž se další předpoklad vynořil hned s 31. minutou, když Cabaye osvědčil svou neomylnou pravačkou a překrásnou ranou z nějakých 18 metrů vymetl levou šibenici Guzanovy branky. Ukázalo se, že francouzskému motoru zálohy NUFC nedochází dech; a že by se od něj mohl učit kdekdo z Aston Villy. Zcela konkrétně třeba N’Zogbia, který dříve podobně trefený míč dokázal nasměrovat jenom do tyčky (leč všechna čest i jemu, rána to byla takřka dokonalá). Jinak Aston Villa dvakrát nehrozila, Benteke akorát jednou dobře zády k brance přebral Westwoodův centr a pak z těžkého úhlu balon netrefil ani zdaleka ideálně.

Což shodou okolností platilo i o jeho penaltě, která se dostavila hned záhy po restartu, když Debuchy podkosil střídajícího Agbonlahora. Přesto mohl belgický objev této sezony slavit, Krul totiž nevystihl směr střely, která si to navíc po svém namířila rovnou k pravé tyčce. A to přesně Villans potřebovali. Rázem jich bylo plné hřiště (i za pomoci žolíků Agbonlahora a Weimanna, kteří dali zapomenout na defenzivní rozestavení s pěti zadáky), minimálně náznaků šancí se okamžitě začalo vynořovat ažaž.

Po hodině hry navíc klidně mohlo být srovnáno. Benteke tehdy zleva nádherně narýsoval přihrávku Weimannovi do vyložené pozice, a jakkoliv Rakušanovo zpracování mohlo být lepší, musel se Krul ve finále vytasit s fantastickým zákrokem. A přestože vzápětí tempo lehce polevilo, strachovat se musel i nadále. Třeba v 83. minutě mu na čáře musel pomáhat Jonás, aby byla odvrácena Bakerova hlavička; Benteke se už k dorážce nedostal. Stejně jako se posléze neprodral k dlouhému nákopu Guzana. Znovu chyběly decimetry.

Závěrečná 15minutovka už byla čistě o tom, že Aston Villa v čele s Bentekem prorážela kompletní desítku v pruhovaném seskládanou kolem vápna. Ve vzduchu zatím dominoval Krul a právě hlavně díky němu nakonec Straky klíčové vítězství nepustily.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
NuFc23

8:0

Reagovat
kissak

snad nefandíš Ville

Reagovat
NuFc23

jasne, ze nie, nechajme sa prekvapit

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle zabere a odnesie si bodík 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

Dva kluby s velkou formou....snad Villa Park straky vyloupi.....

2:3

Reagovat
jn38

tady se asi neda rict kdo je na tom hur...ale villu v posledni dobe trapi hlavne nepromenene goly a herne to jde trosku nahoru...

Reagovat
smazaný uživatel

Přišlo hodne posil klidne by i Newcastle mohl vyhrat

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
HullCity

Newcastle čekají 3 opravdu těžké zápasy,které ukážou,jak na tom tým je.Ty posily jsou jistě vítanou pomocí v boji o lehkou záchranu(jak divně to zní u týmu,který minulou sezonu skončil na 5.místě),ale určitě jim je ještě zapotřebí dát čas,než si na sebe zvyknou.Opravdu jsem nečekal,že Aston Villa a Newcastle budou hrát o záchranu,ale tak to prostě je a troufám si tvrdit,že jeden z nich doopravdy spadne!Zápas bude podle mě hodně taktický,proto tipuji remízu 1:1.

Reagovat
kissak

1:2

Magpies konečně od prosince vyhrajou :-)

Reagovat
kissak

1:2

Magpies konečně od prosince vyhrajou :-)

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Gouffran skoruje ne debutu

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele