25. kolo
12.02.2012 14:30 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Na Molineux se vraždilo. Vlci utrpěli od WBA "bůra"

Molineux se třese pod návalem pískotu, bučení domácích fanoušků. Wolverhampton absolutně nezvládl Black Country derby proti West Bromwichi Albion, nepředvedl vůbec nic a zaslouženě si odnáší krutý debakl. Baggies soupeře jednoznačně přestříleli a nadělili mu potupného "bůra". Hattrickem se blýskl Peter Odemwingie.

První poločas jednoznačně patřil hostům. Wolves působili absolutně sterilně, což se vlastně s výjimkou několika minut ve druhé půli nezměnilo po celý zápas a jen tak dostaly řeči zlých jazyků posílajících klub z Molineux do druhé ligy jasných rozměrů. První tři šance ještě zažehnal do té doby skvělý Hennesey - Thomas zblízka na Velšanovi ztroskotal už po dvou minutách, stejně jako za čtvrt hodiny z úhlu Odemwingie, mohl přitom dávat pod sebe na úplně osamoceného Fortuna. Stejný hráč pak po dalších čtyřech minutách už "nezasobčil", přihrál do šestnáctky Fortunovi, ten sklepl na Scharnera a Hennessey se proti jeho střele opět musel vytáhnout.

Black Country nabídlo první branku v minutě číslo 34. Aktivní Peter Odemwingie rychlou kličkou na levé straně popoběhl k půlkruhu před vápnem a vystřelil - jeho projektil pak Edwards tečoval přímo mezi nohy bezmocného gólmana Wolves - 0:1. Za tři minuty musel Hennessey proti Odemwingiemu zasahovat znovu, tentokrát si poradil. Zoufalí Wolves si za celý poločas nebyli schopni vypracovat jedinou šanci, první střela na branku přišla až v nastaveném čase. Nicméně stála za to. Steven Fletcher si nejprve vyměnil míč s Doylem, pak hlavičkami zakombinoval s Ebans-Blakem a z otočky na hranici vápna extrémně obratně zakončil do protipohybu Fostera - 1:1.

Druhé dějství dlouho nenabídlo nic zajímavého, až po hodině hry vypálil z úhlu Fortune. Brzy poté se měnilo skóre. Velká trma vrma ve vápně Wolverhamptonu "vyplivla" balón nakonec až k Olssonovi, jenž krkolomně zpracoval a napálil jej směrem na bránu. Hennessey zřejmě neviděl ideálně a prudkou střelu propustil až za brankovou čáru, přestože se pohotově snažil kulatý nesmysl vyškrábnout ven - 1:2.

Po odbytí sedmdesáté minuty jako by se změnilo nad Molineux klima, náhle začaly létat hromy blesky. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky se k hlavičce dostal Fletcher a jen okamžitý odraz a let Fostera zabránil vyrovnání. Chvíli nato hlavičkoval Roger Johnson a tentokrát to byl Mulumbu, kdo pohotově vyhlavičkoval míč do břevna. Na druhé straně si pak fantastickým způsobem poradil Odemwingie s dvojicí bránících hráčů a postupoval z úhlu úplně sám na bránu. Nakonec ale vystřelil špatně, do míst, kde stál jeden z obránců.

V sedmasedmdesáté minutě už byl ale Nigerijec úspěšnější. Po rohovém kopu hlavičkoval Ridgewell, Olsson patičkou posunul na malé vápno, kde stál Odemwingie, který prvním dotekem z otočky rozvlnil síť - 1:3. Za osm minut se Baggies trefili ještě jednou, debutant Keith Andrews, jenž u Wolves na přelomu tisíciletí šest let působil, pohodlně doběhl k míči kutálejícímu se od nohy Morrisona před vápno a levačkou ho krásně uklidil k tyči - 1:4.

Až nespravedlivý debakl dostal závěrečnou podobu dvě minuty před koncem základní hrací doby. Chvíli před pátým hřebíčkem do rakve se ještě stihl vytáhnout s reflexivním zákrokem Foster, jemuž nadělala rána O’Hara pořádné problémy. Pak už ale Morrison potáhl po levé straně, předal do vápna úplně volnému Odewingiemu a ten završil svůj hattrick. A bučení domácích fans mohlo propuknout naplno...

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Fletcher - Odemwingie)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře WBA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele