38. kolo
13.05.2012 16:00 CET
3 : 2
(2:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan stvrdil senzační závěr sezony výhrou nad Wolves

Wigan navázal na nevídanou fazonu a v devátém ze závěrečných utkání přidal sedmou výhru. Na nejlepšího ze sestupujících tak získal náskok sedm bodů. Kdo by to byl před nějakými dvěma měsíci řekl... Dnes už ani jednomu z celků o nic nešlo, a proto diváci ocenili pohledný zápas se spoustou gólů a nakonec i kladným koncem pro domácí.

Strhující byl především úvod a konec zápasu. Už po čtvrthodině padli tři góly a JJB Stadium spokojeně "předl" u vedení 2:1 pro domácí. Už po osmi minutách překvapivě otevřel skóre Wolverhampton, Edwards přihrál Jarvisovi, jenž pronikl do vápna a jeho střelu zastavila až síť - 0:1. Jenže neuplynuly ani tři minuty a bylo srovnáno. Franco di Santo se opřel do odraženého míče z kopačky McCarthyho a bylo to 1:1.

Wigan využil momentu překvapení a za minutu už dokonce vedl. Na rohový kop Beausejoura si krásně naskočil Emerson Boyce, který hlavou otočil skóre - 2:1. Veškerá aktivita hráčů se zřejmě spotřebovala už v úvodu, jelikož první poločas už další šance nenabídl. Wolves nedokázali udržet míč a Wigan zase proměnit svou mírnou převahu v příležitosti.

Ve druhém dějství byla hra podobného ražení jako v tom prvním. Zraněného De Vriese musel v úvodu poločasu vystřídat Carl Ikeme, který byl v zápřahu díky pokusům Beausejoura a Di Santa. Na druhé straně hlavičkoval nad Ebans-Blake, Ward pak střílel do míst, kde úřadoval Al-Habsi. Snaha sestupujícího klubu ale lehce povadla necelou čtvrthodinu před koncem. Střídající Rodallega sklepl míč na Boyce a stoper Wiganu parádní volejí svým druhým gólem zvýšil už na 3:1.

Přesto přišlo pět minut před koncem snížení. Wolverhampton využil trošku laxního bránění uspokojených Latics a Steven Fletcher mohl bez větších potíží uklidit míč do prázdné svatyně po dobré akci a přihrávce Kevina Doylea - 3:2.

Autor: Marek Ustohal / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele