36. kolo
29.04.2012 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham splnil povinnost a porazil Blackburn

Naděje žije. Tedy u Tottenhamu. Ten s přehledem porazil Blackburn 2:0 a posunul se na čtvrté místo před Newcastle, který v sobotu prohrál ve Wiganu. Naopak Rovers jsou v nezáviděnihodné pozici, dvě kola před koncem ztrácí na nesestupové pozice 3 body a to má ještě Bolton zápas k dobru. Se svěřenci Steva Keana to zkrátka vypadá špatně.

Po vraždění neviňátek na západě Londýna se pozornost fotbalové veřejnosti přesunula na sever hlavního města Anglie, kde Tottenham hostil Blackburn. Domácí museli nahradit stálici na levé obraně, Kamerunec Benoit Assou-Ekotto si zranil rameno a do konce sezony už si nezahraje. Jeho post tak zastoupil Danny Rose. Včas dohromady se dal taky Kaboul, naopak na druhé straně nenastoupil Hanley.

Stejně jako Chelsea, i Tottenham mohl už v první minutě vést. Modrić pronikl do vápna a přihrál na zadní tyč Lennonovi. Ten však v obtížné pozici odkrytou bránu netrefil. Ještě blíže gólu byl v osmé minutě Sandro, jehož dělovka zpoza vápna div nepřelomila Robinsonovo břevno. Spurs se dočkali až v polovině úvodního dějství. Baleovu hlavičku ještě na brankové čáře Dann odvrátil na břevno, ale na dorážku Van der Vaarta už si počíhal až příliš hluboko za čarou - 1:0.

Další velké šance se domácí dočkali až v závěru poločasu, kdy po rohovém kopu nejvýše vystoupal William Gallas a svou hlavičkou orazítkoval břevno. Druhá půle byla, co se příležitostí ke skórování týče, poměrně skoupá a to především ve svém začátku. Vždyť první událost, co by snad stála za zmínku, přišla až v minutě číslo sedmdesát pět a hned z toho byl gól. Kyle Walker ze zhruba 25 metrů z přímého kopu překrásně zakroutil míč do šibenice a bylo to 2:0.

Blackburn neukázal v zápase vůbec, ale vůbec nic. Za celých devadesát minut ani jednou netrefil bránu, ba co víc, ani jednou se o střelu nepokusil! Tottenham mu v tomto ohledu ve druhé polovině utkání zdatně sekundoval a po druhé brance to bylo ještě viditelnější. Spurs se dopředu moc netlačili a pohlídali si pohodlnou výhru.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 ,,

Reagovat
smazaný uživatel

Come on ROVERS ♥

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
goodbay

Pokud se Blackburn chce zachránit musí vyhrát. Nemá nejlehčí los a musí udělat minimálně 6b z 9b možných, aby mohli myslet na záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
goodbay

Takhle Blackburn nikdy nemůže myslet na úspěch, když nevystřelí ani na bránu.

Reagovat
smazaný uživatel

SESTUP BLACKBURNU!!!PROTI CHELSEA NIC NEUHRAJE STEJNĚ JAKO DNES!!!

Reagovat
Fingulka

A ještě jeden vykřičník si klidně přidej

Reagovat
goodbay

Definitivní pád Blackburnu, bohužel. Včera velmi odevzdaný výkon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele