32. kolo
07.04.2012 13:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham v Sunderlandu nevyhrál a nabídl konkurentům upadenou rukavici

No, po obědě bychom si asi přáli něco vydatnějšího, než to, co předvedli aktéři utkání Sunderland - Tottenham. Gólu se fanoušci ani jednoho týmu nedočkali a body si tak oba celky rozdělí po jednom. Pro Sunderland by nic neřešila ani výhra či porážka, avšak Spurs si touto ztrátou, ač byla dá se říct očekávaná, zadělali na pořádné drama v posledních kolech...

První poločas gól nepřinesl a upřímně řečeno nepřinesl ani žádnou výraznější šanci. Fotbal byl nadprůměrný, hrálo se ve slušném tempu, chvílemi na Stadium of Light dokonce zasvitlo slunce - zkrátka pohoda po sobotním obědě. Nicméně scházela jakási nadstavba v podobě gólových příležitostí, což se ostatně dá tvrdit o celém průběhu remízového zápasu.

Domácí byli prakticky po devadesát plus tři minuty sterilní. V úvodním dějství "zahrozili" jen z centrovaných míčů, po případě ze standardních situací, ale to jen v takové míře, že divákům na zlomek vteřiny stoupl srdeční tep... pak výdech a to je tak všechno. Tottenham přeci jen v prvních pětačtyřiceti minutách "něco" ukázal, po čtyřech minutách Assou-Ekotto z 25 metrů napřáhl a křížnou ranou těsně minul branku. Luka Modrić jako první ohrozil branku přímo, ale jeho rána v desáté minutě postrádala razanci a vlastně i přesnost, Mignolet míč bez potíží chytil.

První půle byla poznamenána také dvěma spornými momenty v obou pokutových územích. Nejprve zahrál rukou Bardsley, po něm se míče dotkl dlaní i kapitán Spurs Parker. Píšťala sudího Foye však zůstala v obou případech citlivě němá. V závěru poločasu si ještě vytvořil solidní střeleckou pozici Van der Vaart, ale ve finální fázi jeho pokus zblokoval Kilgallon.

Ani druhá pětačtyřicetiminutovka nenabídla gólové šance a navíc hra začínala postupem času více a více uvadat. Záblesk pověstného anglického tempa přišel po hodině hry, kdy nejprve hlavičkoval těsně nad po centru Assou-Ekotta Gareth Bale. Za třicet vteřin se přenesla hra k druhému vápnu, Larsson centroval na McCleana, před nímž zívala odkrytý brána, jenže tam byl také důsledný Walker, který odvrátil na roh. Po rozehrání se balon dokutálel až k Bardsleymu a ten vypálil dělovku přímo do Friedela.

A pak? Vlastně nic. Dvacet minut před koncem ještě znovu rozvířila vody horní končetina v šestnáctce, tentokrát ta Turnerova. Rafael van der Vaart se dostal bezprostředně před Mignoleta, jehož lehkou technickou střelou i překonal, avšak na brankové čáře zakročil na hranici pravidel anglický stoper. Snad poslední útočný výpad utkání provedl rychlík Gareth Bale, tomu ale v poslední minutě vystavil důraznou stopku perfektním skluzem Gardner.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele