36. kolo
28.04.2012 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Počítadlo se zastavilo na 431 minutách. Sunderland ale ani s přesnější muškou nevyhrál

Sunderland zlomil střeleckou mizérii; bouchat šampaňské se ale na Stadium of Light v žádném případě nebude. Také na pošesté totiž Black Cats nedovedly zápas do vítězného konce, když uhrály již pátou remízu v tomto hubeném období. Trotters se naproti tomu podruhé během chvíle povedlo zareagovat na nepříznivý stav skóre - tentokrát oživlý Kevin Davies 20 minut před koncem alespoň srovnal.

Minule to byl v doupěti Aston Villy obrat na 2:1 během pár sekund, dnes totéž Wanderers prožili v opačném gardu. Přesto nicméně ještě ukázali bojovného ducha, když si dokráčeli pro mimořádně vitální bod. Ten je sice "znehodnocen" korespondujícím triumfem Wiganu, pořád ale i budoucí soupeři dávají Trotters prostor k manévrování.

Dnešek byl výjimečný zejména jedním návratem. Nešlo o Leeho, Holdena či Muambu, nýbrž o jedince ve službách Mackems. Poprvé od února 2011 se totiž mezi třemi tyčemi objevil Craig Gordon, jenž se déle než rok vracel po zranění kolena. A úplně příjemný restart kariéry to vskutku nebyl. Po 26 minutách, bez významného zákroku na svém kontě, totiž prvně lovil míč ze své sítě - Kevin Davies teprve počtvrté v sezoně zavěsil po ideálním centru Petrova.

Až pak dostal Gordon příležitost vyniknout, když bystře zasáhl proti pokusu jmenovce Marka Daviese. A první šance pomalu začínali registrovat i domácí - O’Shea byl kupříkladu se svou hlavičkou poměrně blízko premiérové trefě od přestupu z Manchesteru United. Opětovná sláva se nicméně odkládala až do 36. minuty. Tehdy Bendtner převzal delikátní Colbackův pas a po 431 minutách (více než sedmi hodinách) učinil přítrž střeleckému trápení Sunderlandu.

Což Black Cats očividně potřebovaly: po přestávce se prezentovaly mírně zlepšeným dojmem a v 55. minutě šly dokonce do vedení. Z přímého kopu se parádně prosadil McClean, ačkoliv si Bogdán na balon alespoň sáhl. Prohra by ovšem byla pro Trotters až moc krutým výsledkem, takže později veterán Davies přišel s další utěšenou koncovkou; tentokrát přesně hlavičkoval po centru Rickettse. A jeho práce ve vzduchu se málem dočkala ještě jednoho zhodnocení, porážku ale v závěru odmítl Gordon, když se vyznamenal proti Klasnićovi.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
goodbay

Škoda, Bolton byl lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele