32. kolo
07.04.2012 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Vlci nepovstali ani v derby. Již 42 dní nevyválčili jediný bod

Terry Connor se dneškem zapisuje do novodobých dějin Wolverhamptonu. Ovšem ne chvály hodným způsobem. Od manažera Dochertyho, jenž Vlky vedl v polovině 80. let minulého století, se žádnému z jeho nástupců "nepoštěstilo" prohrát šest ligových kol v řadě. Až nyní prozatímnímu manažerovi. S 22 body v této fázi sezony se dosud nezachránil žádný účastník Premier League...

Nečekaně vlažný byl start večerního derby v rámci kraje Midlands. Oba celky se celou první čtvrthodinu jenom tak jemně oťukávaly, a to opravdu i za absence faulů či řádného napětí. Už tehdy nicméně bylo znát, že pokud někdo bude dnes spolehlivým architektem většiny útoků Potters, pak Peter Crouch. Právě tomuhle dlouhánovi nejprve nedovolil zakončit Stearman, aby si pak více než dvoumetrový hubeňour spravil chuť v hlavičkovém souboji, jehož zvládnutí mělo předcházet Waltersově pohodové doklepávce. Irský forvard nicméně v předklonu senzačně zaváhal, když za čáru spíše dopravil sebe než jen lehce postrčený balon.

Také za tři minuty, když se na Britannia Stadium urodil první gólový okamžik, nebylo vše úplně košer. Po Kightlyho krásném obloučku za zadní linii se totiž marně vrhal Edwards, což ale ve finále Wolves vůbec nemuselo vadit, neboť Sorensen reagoval právě na jeho pohyb a původní trajektorii balonu tedy nepokryl. To odpověď Potters, jež na sebe nechala čekat přesně deset minut, byla už z poněkud tradičnějšího soudku. A to i z toho pohledu, že Vlci klasicky pochybili při bránění - tentokrát se dva vrhali po centrovaném balonu, který se odrazil k nehlídanému Huthovi. Jeho okamžitá rána nachytala Hennesseyho mezi nohami.

I proto, že Wolverhampton dosud v letošní sezoně zvládl dovést do vítězného konce jediné venkovní utkání (to na Blackburnu), které mělo o přestávce za svůj nerozhodný stav, nevcházeli hosté do druhé části coby favorité. Přesto se narodilo pár zajímavých akcí, Kightly měl zároveň dost možná skórovat a celkově spíše Connorova družina mířila za vedoucí trefou. Vše ale nakonec bylo jinak. Zhruba po hodině hry rozehrál standardní situaci Pennant a dominantní Crouch i z poměrně velké dálky hlavičkovaným pokusem přehodil Hennesseyho.

Wolverhampton se tak dostal do mimořádně citlivé situace, z níž mohl vybruslit snad jen díky aktivní a nepříjemné dvojici Jarvis-Kightly. Ta hned mohla mít na svědomí vyrovnání, když se druhý jmenovaný proháčkoval mezi třemi až čtyřmi soupeři a pak divže na zadní tyči nenašel svého kolegu z druhé strany hřiště. S klíčovým skluzem tu přišel na pomoc jeden ze soupeřů. S klíčovým nejen pro tuto chvíli, ale i pro vyznění celého utkání, které možná končilo převahou hostí, další možnosti už ale nepřineslo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

no podla mna X

Reagovat
smazaný uživatel

stoke po pěti zápasech vyhraje, doma hrají dobře (viz. x city), Wolves už jsou v Champu, 1 (2-0)

Reagovat
smazaný uživatel

navíc kromě Wiganu supertěžký los....

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady asi jednoznačně 3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele