26. kolo
26.02.2012 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stoke ze vzduchu vybombardoval Swansea

Jak jinak než ze vzduchu dnes zaválel Stoke City, jenž si doma díky přesným hlavičkám Upsona a Crouche poradil se Swansea a odpoutal se od svého dnešního soupeře v tabulce. Tam už živí pohodlný 12bodový náskok na prvního sestupujícího.

Byly to ne zrovna nečekané obrázky: Swans si zase hráli tu svou kombinační hru plnou krátkých narážeček, zatímco Potters se omezovali na vzdušné výpady. Jenže tento zápas Stoku vyšel o poznání lépe než třeba ty v Evropské lize proti Valencii - standardky fungovaly a to byl dnes dostačující klíč k úspěchu. Právě ve Španělsku ostatně Tony Pulis pošetřil významné tváře, což se mu dnes vyplatilo. Zrovna stálice udělali německému brankáři Tremmelovi z debutu učiněné peklo...

Ten inkasoval po 24 minutách z druhé výrazné hlavičky; tu úspěšnou měl na svědomí Upson, tu předešlou neúspěšnou Crouch. Na druhé straně se hned po dvou minutách mohl po centru Dyera prosadit Sinclair, akry volného prostoru ale využil jen k nepřesné koncovce vnějším nártem. Jinak to v podání Swans byla spíše sterilní "přihrávaná" kdesi v hloubi poli. Jeden z mála dravých průniků, který předvedl Neil Taylor a proběhl se přitom kolem čtyř fotbalistů, potom rezolutním skluzem utnul právě premiérový střelec v dresu Potters, Matthew Upson.

Zdvojnásobení náskoku se Stoke dočkal ještě před přestávkou, když v 39. minutě Crouch odhlavičkoval do sítě pro změnu Shottonův dalekonosný aut. Právě tehdy si Tremmel dovolil kiks, když si neporadil se skákavým míčem u čáry. Dílo pak mělo být později ještě lépe dokonáno dalším úderem ze "standardní situace", lépe řečeno z autu, který tentokrát Crouch jen prodlužoval pro trestuhodně váhajícího Walterse. Swansea se mezitím zmohlo na jedinou pořádnou odpověď - Begović se těsně před koncem musel činit proti Caulkerově pokusu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

asi těsne 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele