6. kolo
25.09.2011 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Aston Villa zůstala neporažena, vyrovnání v QPR v nastavení však zamrzí

Skvělá atmosféra a nervydrásající závěr duelu se zřejmě zaslouženým rozuzlením. Takhle nějak by se dal nejlépe vystihnout zápas 6.kola Premier League mezi ambiciózním nováčkem QPR a Aston Villou. Nebo také utkání dvou rozdílných poločasů.

Ten první měli více ze hry domácí, avšak branky padaly až v půli druhé, v níž většinu času dominovali Villans. Na přespřísnou penaltu Bannana dokázal v samotném závěru zareagovat Helguson, jehož nahrávku si do vlastní sítě srazil Richard Dunne a upravil na konečných 1:1.

Posilami okysličený tým Queens Park Rangers, včetně bývalého hráče Aston Villy Luka Younga, měl od úvodních okamžiků navrch, nedokázal však svoji převahu přetavit v branku. Ve čtvrté minutě ještě Faurlinův fantastický pas do samostatného úniku Shaun Wright-Phillips nezachytil, za minutu už ovšem Adel Taarabt Givena ohrozil. Jednoduchou kličkou z kroku oklamal obránce před vápnem a technickou ránu otřel o tyčku brány hostí. Další šanci marockého fotbalisty dokázal na malém vápně zblokovat Collins.

Blízko vedoucímu gólu byl v 18. minutě Jay Bothroyd, jenž nasměroval Bartonův přímý kop hlavou těsně vedle. Poté přišlo přece jen poněkud hlušší období, jež vyplnilo spíše ošetřování hráčů, než zajímavé fotbalové akce. Na tu jsme si museli počkat až do samého závěru první půle. Aston Villa dostala díky přísně posouzenému zákroku příležitost přímého kopu z 20 metrů, jež krásně zatočil k bližší tyči Bannan, a jen perfektní zákrok Paddy Kennyho zachránil domácí od pohromy.

Na menší nápor ze závěru první pětačtyřicetiminutovky hosté navázali i do poločasu druhého. Hned po dvou minutách zahrozil střelou z úhlu Delph, ale obrana jeho projektil dokázala zastavit ještě před brankářem Kennym. Hra poté dostala velký spád, do velké příležitosti se dostával Bothroyd, ale míč ho pod nohama v klíčovém okamžiku neposlechl. Pak to zkoušel z úhlu N’Zogbia, ale stejně jako o chvíli později Delph neuspěl.

Fanoušky dostal do varu v 57. minutě rozhodčí, když velice přísně posoudil lehké zatažení za dres Traoreho na Agbonlahora jako penaltové. Fotbalovou maturitu pak úspěšně složil Barry Bannan, jenž střelu umístil k tyči tak precizně, že ač Kenny vystihl směr i výšku střely, natahoval se marně - 0:1. Za dvě minutky zkoušel zpoza obránce střílet N’Zogbia, avšak síť rozvlnil jen zboku. Ještě hůře si na druhé straně počínal z přímého kopu z výborné pozice o chvíli později Faurlin.

Hra pokračovala v obrovském tempu, ale výraznějším šancím bránily přílišné nepřesnosti v rozehrávce u obou mužstev. Vyrovnání na noze měl Shaun Wright-Phillips, jenž v 69.minutě obdržel od střídajícího Campbella dobré sklepnutí hlavou. Brance však zabránil zákrokem z mošničky "extratřída" Shay Given. QPR se hnal za vyrovnáním, sérii střel ale sveřepě zastavovali bránící Villans - jednou dokonce Hutton zabránil míči v cestě do sítě rukou.

V 88. minutě zasáhl Hutton "kulatý nesmysl" ve vápně horní končetinou podruhé, ani tehdy se ovšem z píšťalky sudího hvizd neozval. Rozhozenou a penalty se dožadující obranu Rangers pak málem hosté potrestali, Kenny naštěstí stačil vyrazit na roh. Naděje Londýňanů málem v 90. minutě pohřbil nešťastník zápasu Armand Traore, který hloupě vletěl do Albrightona a uviděl druhou žlutou, tedy i červenou kartu.

Ve 4. minutě nastaveného času ale ještě nazdařbůh napálil míč do vápna na nabíhajícího DJ Campbella jeden z domácích hráčů a anglický forvard vybojoval balon do levé části vápna pro Helgusona. Střídající útočník pak poslal centr tak šikovně, že jej Warnock odvrátil jen do vracejícího se Dunna a ten s přehledem sobě vlastním uklidil skákající předmět za Givenova záda. Irský stoper si tak připsal neskutečný 9. vlastní gól v Premier League a zařídil pro QPR remízu 1:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1, další plichta do sbírky pro Villans

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers mají velmi kvalitní kádr na nováčka....Aston Villa už by prohrát mohla...1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Queen's Park Rangers 2 - 0 Aston Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí příjemným výkonem překvapý a vyhrajou 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

podľa mňa výhra domácich

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
Ranoth

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bannan byl dobrej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele