6. kolo
26.09.2011 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Norwich City - Sunderland AFC 2:1

Norwich dokázal překvapit Sunderland a po devadesáti minutách slaví vítězství. Hosté korigovali až v závěru utkání a odjíždějí s prázdnou.

Sunderland od prohry nedokázaly zachránit ani hvězdy typu Bendtner, Brown nebo Sessegnon. Hosté byli ale od úvodu aktivnější, právě poslední zmíněný měl velkou šanci po dvaceti minutách hry, ale jeho střela minula bránu, stráženou Johnem Ruddym. Další velkou šanci měl Nicklas Bendtner, jeho střela levačkou se ale také do brány nevešla.

To hráče Sunderlandu mrzelo o to víc, že po půlhodině hry se do zakončení uvnitř vápna dostal obránce Leon Barnett a tvrdou střelou nedal brankáři Mignoletovi šanci. Norwich tak vedl 1:0, zatímco Sunderland se spíše zastřeloval. Sessegnon střílel pravou, ale jeho projektil mířil vysoko nad domácí svatyni.

O deset minut později se snažil Sebastian Larsson vysunout chytrou nahrávkou Elmohamadyho, ale ten byl chycen v ofsajdové pasti. Z prvního poločasu vše, ten druhý ale sliboval napínavou podívanou s velkým nábojem.

Krátce po změně stran se tato předpověď začala naplňovat, 'Kanárci' brzo zdvojnásobili své vedení. Obránce Marc Tierney si skvěle naběhl po straně, ještě lépe nacentroval před bránu a pro útočníka Stevea Morisona nebylo problémem hlavou zakončit. Wes Brown nebyl schopen včas zareagovat. Domácí tým se dočkal odměny za svou trpělivost a soustředěný výkon.

Dán Nicklas Bendtner, jenž je v Sunderlandu na hostování z londýnského Arsenalu, se opět snažil využít své schopnosti i výšku, v další šanci se ocitl po chybě Bradleyho Johnsona, míč ale do brány dostat nedokázal. Domácí obrana se dnes překonávala, navíc jí nahrávalo také pověstné štěstí.

Do konce zbývalo dvacet minut a kouč Bruce se rozhodl vsadit na mladou posilu za 8 milionů liber, Connora Wickhama, který nahradil Sessegnona. Nový muž na hřišti mohl okamžitě splatit trenérovu důvěru, brankář Ruddy ale jeho šanci zlikvidoval. Střídal také Norwich, na hřiště se dostal James Vaughan, jeho střela ale další gól neznamenala.

Ten naopak vstřelil deset minut před koncem parádní trefou záložník Richardson a stanovil tak konečný výsledek 2:1 pro domácí. S kádrem, jaký má Steve Bruce k dispozici, Sunderland zřejmě mířil výš. S výsledkem, jakým je ten dnešní, ho ale čeká ještě mnoho práce.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zase mi to vychází na plichtu, tak 2:2.

Reagovat
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1....

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Norwich City 1 - 2 Sunderland AFC

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pavel.fotbal

1:0

Reagovat
Veselac

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele