16. kolo
17.12.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Klání ve SportsDirect Areně sázkaře zklamalo, gól nepadl

Šeď, zmar a bezgólová nuda. Jen agilní Demba Ba se v dresu Newcastlu vymykal z až uspávajícího průměru, který sobotní zápas mnohdy (především ve druhé půli) nabízel. Magpies zanevřeli na výkony zpřed měsíce a po třech prohrách ve čtyřech utkáních se z krize nedokázali vyhrabat ani doma proti nováčkovi soutěže Swansea.

Většina prvního poločasu vypadala asi takto: Newcastle Swansea přehrával, nepouštěl jí do blízkosti své brány a udával tempo hry. Do větších šancí se ovšem přes houževnatého soupeře dostával těžko. Už ve druhé minutě měl nicméně výbornou příležitost Cabaye, který se chopil přímého kopu z dobré pozice a jen těsně minul horní roh Vormovy branky. Také druhá šance přišla ze standardní situace z nohy Cabayeho. Ten našel na zadní tyči Colocciniho, jenž trefil hlavou boční síť.

Ze hry zahrozili domácí po 25 minutách, Obertan hrudí sklepl do vápna na Dembu Ba a ten v pádu trefil tyčku. Ke konci poločasu měl nejlepší střelec Newcastlu na noze gól málem znovu, ale na znamenitý pas do vápna těsně nedosáhl. Pět minut před koncem úvodního dějství se poprvé předvedl gólman Swansea Michel Vorm, když skvěle vychytal efektní nůžky Demby Ba. Vzápětí pak ještě o pár decimetrů minul bránu pěknou střelou Guttierez.

Krátce po návratu z kabin měl další příležitost Demba Ba. Tentokrát ho ve vápně našel Simpson a senegalský forvard znovu v akrobatické pozici mířil mimo. Newcastle ovšem nepokračoval v trendu z první půle a spíše se přizpůsobil bídnému výkonu Velšanů. Ojedinělým pokusem budiž nedůrazná hlavička Demby Ba, kterou Vorm v pohodě sebral ze vzduchu.

Po sedmdesáti minutách "ničeho" se rozhodl Alan Pardew poslat na trávník Sholu Ameobiho a jeho tah se málem vyplatil už dvě minuty poté. Santon kolmicí vybídl robustního forvarda ke skórování, jeho střela z úhlu však skončila jako kořist skvělého Vorma. Obrovská šance se urodila i na druhé straně. Sinclair "vymotal" ve vápně Simpsona a levačkou zamířil jen těsně vedle - v tu chvíli muselo fanouškům Magpies pořádně zatrnout. Na hráčích Newcastlu téměř nebyla vidět žádná enormní snaha převážit misky vah na svou stranu, Swansea bod stačil, a tak skončil duel bezgólovou remízou 0:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Newcastle musí zabrat... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea nejhorší tým venku 6:18 tady dostane 3:1 pro Newcastle, doufám že už bude obrana Newcastlu uzdravená

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

Bez stoperu se hraje spatne,ale i tak doufam v 3 body pro Newcastle!!!!

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele