34. kolo
02.05.2012 21:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Spurs dobyli Bolton a živí tak naději na konečnou třetí pozici!

Zlepšující formu nakonec potvrdil Tottenham, jenž si zcela po zásluze veze ze severozápadu Anglie zasloužené tři body a tři kola před koncem tak stále může upírat své naděje ke třetí příčce a tím ke přímému vstupu do milionářské Ligy mistrů! Na Gunners momentálně ztrácí jediný bod.

Reebok Stadium ještě před samotným začátkem utkání ovládl přicházející Fabrice Maumba, jenž po sedmi týdnech od kolapsu poprvé absolvoval utkání Premier League jako přihlížející divák (!!!). Právě jeho spoluhráči mu potom zezačátku mnoho radosti nepřidělali: Bogdán musel ve dvanácté minutě vyrazit Baleovu ránu, aby se pak kulatý nesmysl odrazil jenom k připravenému Van der Vaartovi, ani jeho dorážka z úhlu si však na maďarského strážce svatyně nepřišla. Hned nato se užuž dostal k míči ve vápně Adebayor, avšak na poslední chvíli si ho nechal uskočit.

Jinak ovšem byli Spurs výrazně aktivnější na míči, který drželi pod svým majestátem, ale defenzivní blok, jež ve středu pole rozprostřeli Trotters, byl nad síly londýnského mužstva, které vytrvalým, až nebývale aktivním přístupem pohltilo veškerou snahu. Další nadějnou individuální akci ukázal Bale, potom si však před brankou jeho pas nikdo nenašel. Když už se potom zdálo, že se do poločasového hvizdu nic zajímavého nestane, tak si Vaartův centr od rohového praporku, za vápnem zpracoval na prsou Modrić a parádní ranou ho poslal zpátky na místo určení - 0:1.

Nastavený čas mohl přinést nečekané srovnání - Boyata ale z bezprostřední blízkosti neuspěl. Poté N'Gogovi zatarasil cestu skvělým zákrokem Friedel, a tak se muselo počkat až do třetice... Nedávný střelec Liverpoolu, nyní už kamerunský reprezentant (v mládeži reprezentoval Francii) ale přesným pasem oslovil Nigela Reo-Cokera, který střelou k tyči překonal bezmocného Friedela, a určil tím ráz utkání - 1:1.

Vyrovnávací branka dolila Wanderers do žil potřebný elán a najednou to byli oni, kdo diktoval celý průběh pro obě strany nesmírně důležitého souboje. Otočit kormidlo na domácí výhybku mohl za všechny Martin Petrov a po něm také Eagles, ovšem ani jeden z nich balón nenasměroval správně - do prostoru ohraničeného třemi tyčemi! Po hodině hry pak rázem zchladil žáhu všech přítomných svým druhým zásahem Van der Vaart - 1:2. Avšak jednobrankový rozestup vydržel jen dvě minuty: Lennon našel po rychlém protiútoku na zadní tyči Adebayora - 1:3.

Houževnatý domácí celek se však ani přesto nevzdával, Owen Coyle chtěl za každou cenu utkání na posledních třicet minut zdramatizovat, a tak provedl dvě změny - ani to však konečné rozložení sil nepromíchalo - naopak. Eagles na jedné straně neuspěl a konečný hřebíček do boltonské rakve měl na svědomí opět přesně zakončující Adebayor, jenž se tak dvěma zásahy po delší odmlce ukázal tím nejlepším možným způsobem a ještě podržel naděje Kohoutů na třetí příčku! V závěru se mohl ještě dvakrát prosadit Walker, ani jemu však již přáno nebylo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

bolton hraje o zchranu, tottenham o LM, vidím to na vyrovnaný boj, nedivil bych se kdyby bolton bodoval, vsadil bych 10

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

c'mon, spurs!

hlavně vyhrát, i za cenu toho, že by to bylo třeba jenom 0:1. )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

Bolton opět musí bodovat

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Boltonu jde o krk, 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim Vás,přestaňte páni redaktoři psát to kulatý nesmysl,je to neskutečně trapný,děkuji..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele