28. kolo
10.03.2012 13:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bolton v závěru skrze Klasniće urval důležité tři body proti QPR

Mark Hughes nezkrášlil svou vizitku manažera QPR, a to zcela zásadním způsobem. Prohra na půdě Boltonu má totiž přímý dopad na šance jeho relativně nového týmu na záchranu: Trotters takto místo sebe stahují Rangers pod hladinu sestupových vod, přičemž londýnský klub má ze všech záchranářů jednoznačně nejtěžší los.

Další výrazný argument pro obhájce brankové techniky přinesl první poločas záchranářského duelu mezi Boltonem a QPR. Rozhodující okamžik celého dějství, ne však i zápasu, přišel po dvaceti minutách, když se Clint Hill opřel na přední tyči do centru Bartona od rohového praporku a Bogdánem zatažená záchranná brzda přišla zcela očividně o nějakých 30 centimetrů (minimálně) později, než by bylo záhodno. Asistent sudího nicméně i přes své postavení muže splývajícího s brankovou čárou zavrtěl hlavou a zcela regulérní gól nebyl uznán. To vše navíc přišlo poté, co si Zamora po pěkné kombinaci spoluhráčů šikovně počkal a pak levačkou napálil břevno. Dvojí smůla - a třetí úder přišel jen chvíli poté.

Ve 37. minutě zpečetil strašidelný poločas Rangers Darren Pratley. Ten využil směšně odbráněné standardní situace, jíž Miyaichi rozehrál nakrátko, aby vzápětí mohl zleva citlivě centrovat Ream a nikým nehlídaný záložník odhlavičkoval míč do sítě. To byl konec hostujícího předpřestávkového trápení; příští část už odstartovala ve zcela netradičním duchu. Wright-Phillipsova kolmice totiž k Cissému proplula jednak se štěstím (málem ji odklonila teč), jednak do ofsajdu. QPR se nicméně v tu chvíli dostalo patrně zasloužené kompenzace, takže útočníkova koncovka platila a znamenala kýžené srovnání.

Tento okamžik celkem přirozeně nastartoval hlavně Rangers, kteří na kompletní zbytek druhé půlky převzali iniciativu. Přesto to neznamenalo, že by se přestalo bojovat v první řadě o střed pole, že by drasticky přibylo šancí (spíš naopak) nebo že by Bolton najednou tápal v defenzívě. Páka Wheater-Ream dnes fungovala bezchybně zejména ve vzájemném zastupování, což se ukázalo hlavně v 81. minutě, kdy oba během chvíle spolu se spoluhráči předvedli asi čtyři až pět heroických bloků uvnitř šestnáctky, které znemožnily QPR skórovat.

Nakonec se právě tahle chvíle možná ukázala být zcela kruciální: jakkoliv doteď největší hrozbu pro zadní val hostí představoval levý bek Ricketts, což samozřejmě značí pořádnou slabotu směrem dopředu, gólový okamžik z 87. minuty ničemu takovému nenapovídal. Miyaichi perfektně podržel míč na hraně pokutového území, včas jej propustil do hájemství rozeběhnutému Klasnićovi a ten tváří v tvář Kennymu - jak je jeho dobrým zvykem - nepochybil. Naprosto klíčová situace nejen pro výsledek tohoto utkání, ale patrně i pro vývoj záchranářských bojů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

ak Bolton zostúpy bude to pre mňa jedno z najväčších prekvapení sezóny...ale nechcem aby Bolton zostúpil...môj tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
goodbay

"chce se ještě Coyleovo mužstvo zachránit?" je mi úplně jasný, kdo to psal.....proč by asi nechtělo fantomasi?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak možná kvůli "zlatému padáku".Dostali by během 4 let 60.mil.liber,ale hned další sezonu by se vrátili a za to jsou taky velký peníze.WBA si tak asi slušně vydělali a proto jsou tak kde teď momentálně jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Mackie)

Reagovat
smazaný uživatel

Divný zápas, který ovlivnily ,,bravurní" výkony rozhodčích.

V západním Londýně nastalo období temna, resp. stále pokračuje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele