32. kolo
07.04.2012 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Boltonu hattrick vítězství stačí. Dnes jasně podlehl Fulhamu

Když vyhrát v cizím prostředí, tak jedině s nulou a proti zachraňujícímu se soupeři. Tahle teze Cottagers platí i po dnešním jasném triumfu na půdě rozjetého Boltonu, který je teprve třetím venkovním úspěchem Londýňanů v této sezoně. Trotters určitě budou rádi, že zároveň prohrály i celky Wiganu a Blackburnu, takže alespoň prozatím zpět do sestupových vod neklesají, jejich dnešní neschopnost prosadit se do střelby nicméně Coylea musí hodně trápit.

Ospalé pasáže plné boje uprostřed hrací plochy otevřely klání mezi Boltonem a Fulhamem, který se měl nést ve znamení domácího stíhání další, již čtvrté po sobě jdoucí výhry. Místo toho to však v podání Trotters byla neobyčejná křeč; vprostředku hřiště to ještě byla přinejhorším vyrovnaná bitva, jakmile však došlo na rozhodující chvíle, prohrával Bolton na plné čáře. Jen pár centrů z levé strany si řeklo za celý první poločas o pozornost publika, kdežto výlety Cottagers takříkajíc "smrděly" gólem alespoň z poloviny. Schizofrenické úvodní dějství si prožil hlavně mladý levý bek Marcos Alonso, jenž se sice blýskl několika světlými momenty, jinak ale hořela prakticky jen jeho strana.

Ačkoliv fauloval N’Gog a ne on, právě z levého rohu šestnáctky (z pohledu bránících Wanderers) rozehrával osudový přímý kop Clint Dempsey, jenž odtud fantasticky vymetl bližší šibenici. A druhý gól, který na sebe nechal čekat až do 45. minuty, pak vzešel již z přímého souboje sprintujícího Duffa a marně stínujícího Alonsa: následný centr odhlavičkoval do sítě opět ten samý suverénní Američan. Pro Dempseyho to byl už 15. gól v sezoně, který se významně zasloužil o hlasité projevy nesouhlasu publika s výkonem Coyleovy party.

Ta proto po vstupu do druhé části působila mnohem svěžeji a sebejistěji, přesto to však po 65 minutách hry úplně klidně mohlo být 5:0. Ano, Wanderers totiž svou převahu zrovna nijak nepromítly do konkrétních příležitostí, zatímco Fulham byl dál neobyčejně efektivní a účelný. Prim už ale tentokrát hrál Bogdán, jenž od doby, co mezi třemi tyčemi vystřídal veterána Jaaskelainena, roste zápas od zápasu. Teď při zemi vytrčenou pravačkou zlikvidoval nejprve obří šanci Duffa a pak i samostatný nájezd Dempseyho, který ještě mezitím po krásné narážečce s Ruizem trestuhodně minul.

Nakonec už tedy mladý maďarský brankář kapituloval jen jednou, když Ricketts nezabránil v průniku a centru Riisemu, který našel skluzujícího Diarru a umožnil tak malijskému záložníkovi první ostrovní gólovou radost. Bolton vedle toho víceméně pokračoval v nastoleném rytmu, přičemž opravdu solidně vypadala leda střelecká pozice Klasniće - jemuž se zamotal míč pod nohy - a Eaglese, který z voleje vysoko přestřelil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
havrys99

8 branek má Fulham na cizích hřištích!! Snad výhra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
rickroll

1:0 by mně ani nevadilo,pomohli bychom QPR k sestupu.

Reagovat
rickroll

věděl jsem,že když tohle napíšu,tak to zafunguje

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton sice má 3 výhry v řadě, jenže dvě doma proti QPR a Blackburnu a venku proti Wolves... Naopak Fulham bude chtít navázat na slušný výkon z minulého kola a pokud se uzdraví Pogrebnyak a místo Senderose nastoupí Hughes, Fulham vyhraje, tip 0:1

Reagovat
goodbay

Bolton prostě musí vyhrát, Fulcrum je venku tragickej! Navíc Bolton musí, Ful může...a to rozhodne!

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je tak líto všech těch ''expertů'', kteří si vždy najdou nějaký zápas Fulhamu a zdůrazňují jak je Fulham venku marnej a že nemá žádnou šanci... A pak vždycky vyhrajou

Reagovat
goodbay

jn, já mám to štěstí i u jiných, proto málokdy něco takového napíšu a dnes jsem se opět utvrdil, že je lepší držet hubu a tiše fandit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele