23. kolo
01.02.2012 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Cissého debutový gól stačil QPR proti Villans jen k bodu

Až překvapivě atraktivní a ofenzivní podívanou nabídl zápas ve Villa Parku mezi domácí Aston Villou a Queens Park Rangers. Jindy nudní svěřenci Alexe McLeishe se v první půli přizpůsobili běhavému pojetí soupeře, ale držet krok s ním nedovedli. Až na konci úvodního dějství a ve druhém převzali otěže a drtivým tlakem málem otočili vývoj. Nakonec skončil krásný zápas remízou 2:2

Už po dvanácti minutách se skóre měnilo poprvé, a aby to bylo ještě peprnější, postaral se o to debutující Djibril Cissé. K tomu se ve vápně dostal odražený míč a nová posila jej prvním dotekem krásně uklidila k zadní tyči - 0:1. Za dvě minuty zkoušel Francouz ze vzduchu efektně zakončit, tentokrát ale Givena nezaskočil.

Ofenzivní choutky neztratili hosté ani potom a výsledek se dostavil po necelé půlhodině hry. A opět u toho byl debutant. Taye Taiwo z levé strany dobře odcentroval do vápna Villans a Stephnen Warnock si balon cizelérsky "trkl" do vlastní sítě - 0:2. Na domácí ovšem druhý gól zapůsobil jako ledová sprcha, zvýšili aktivitu a dostavily se i šance. Na rohový kop si ve 34. minutě krásně naskočil Dunne, před Kennym ještě zkoušel tečovat Keane, ale balon netrefil, díky čemuž skotský gólman reflexivně vyrazil. Ještě větší smůlu měl Robbie Keane za dvě minuty, kdy jeho rána orazítkovala břevno.

Branky se však ještě do poločasu přeci jen dav ve Villa Parku dočkal. V poslední minutě první půle přišla blesková akce po ose Ireland - Keane - Hutton - Bent a posledně jmenovaný z malého vápna prostřelil Kennyho - 1:2. Druhá pětačtyřicetiminutovka už probíhala výrazně v režii Villans. Zhruba po hodině hry Keane pronikl do vápna, ale jeho střela postrádala razanci, a tak skončila kořistí mrštného Kennyho.

Villa svůj tlak stále stupňovala, soupeře prakticky nepouštěla do hry. Vždyť za celý zápas mu dovolila jen tři střely, sama pak své štěstí zkusila více než dvacetkrát. Zasloužené vyrovnání přišlo v devětasedmdesáté minutě. Ireland krásně vyslal do lajny Petrova, jenž neváhal a z první odcentroval do vápna. Tam se do míče parádně z voleje opřel Charles N’Zogbia a ranou k tyči vyrovnal na konečných 2:2. Několik závarů, signalizování ruky ani čtyřminutové nastavení už domácím k definitivnímu otočení nepomohlo.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Hughes nakupuje, zatímco válka trvá,

obrana Villains je dobrá, však chvílemi slepá.

To by byla opět bomba jako hrom,

trefí-li se náš shooter Heidar Helguson.

Tip 2:2

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele