32. kolo
09.04.2011 13:45 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Wolves opět propadli v defenzívě a doma hladce podlehli Evertonu

Everton pokračuje v senzační jízdě. Proti Wolverhamptonu měl problémy tak akorát s podchycením úvodu zápasu, pak už se zase srovnal a třemi pěknými góly dokonale rozvrátil dobrou pověst Molineux Stadium. Jeho nedobytnost je opět tatam, zrovna v nejhorším možném okamžiku.

Chtělo by se říct - klasický Wolverhampton. Do zápasu vlétl s neobyčejnou vervou, dřel do morku kostí, soupeře okamžitě nutil k obranným zákrokům na hraně sebeobětování. Takhle museli odvracet nebezpečí Osman (hned dvakrát) či Neville. Jenže z tlaku nic moc pořádného nebylo, leč se musely Karamelky pořádně ohánět, zatímco tragikomický výkon celé defenzívy Wolves protivníkovi situaci značně ulehčoval.

Při prvním gólu osudově zaváhal Hennessey, který jenom tak z jedné třetiny vystartoval do souboje s Beckfordem, který nakonec skvělý Osmanův centr odhlavičkoval do sítě dobré dva metry před zoufale skákajícím brankářem. Třebaže domácí golman posléze nedovolil brilantním zákrokem stejné dvojici zvýšit, mohutné poločasové propasti stejně nezabránil.

Brzy ho totiž prověřil vlastní spoluhráč a do rozhozené obrany záhy poslal Neville bleskurychlý křižný projektil. Na 3:0 pak těsně před přestávkou upravoval Biljaletdinov, a právě na tomto gólu lze dokonale ilustrovat taktickou nevyzrálost vlčí hradby - nejprve si Stearman nerozuměl se spoluhráčem a vybídl tak ke sprintu ruského křídelníka, před ním se milostivě rozestoupila celá obranná čtyřka a "Bilja" téhle pobídky využil k neobyčejně rotující pumelici. Hennessey neměl žádnou šanci zasáhnout. Mezi oba tyto zásahy se navíc stihl vklínit ještě Gueye se svým mizerně zakončeným sólovým únikem.

Na Molineux Stadium se pískalo. A Wolves pak po návratu na hrací plochu dlouho hledali ztracenou chuť do zápasu. Načas jí našli až po hodině hry, kdy to během dvou minut před Howardovou bránou hned třikrát hořelo! Henryho dalekonosnou bombu ale americký brankář vyškrábl na roh a i následný hlavičkový pokus O’ Hary brilantně odrazil do bezpečí. Krátký byl Howard akorát na nečekanou teč Jagielky, která ovšem dráhu Jarvisova nákopu odklonila pořád ještě mimo tři tyče.

Everton už naproti tomu v útoku působil dosti jalovým dojmem. Na druhou stranu už to taky tolik nepotřeboval. Proto Biljaletdinova střela do vlastní nohy jen lehce pobavila a nikoho z řad hostů neznervóznila. Stejně jako už nikdo v oranžovém dresu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

heitinga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele