38. kolo
22.05.2011 17:00 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Nakonec oba zůstávají - Blackburn i Wolverhampton tlaku odolaly

Jednou jsi nahoře, jednou dole. Hned několik pádů a vzestupů, minimálně psychických, si dnes prožil Wolverhampton, aby se nakonec v nejvyšší soutěži přeci jen udržel. Ve finále by mu stačilo i poločasové skóre 0:3, ovšem ve chvíli, kdy Hunt snižoval na 2:3, dával veledůležitý záchranářský gól.

Ne že by se to nedalo čekat, každopádně oba týmy vstoupily do zápasu tak nějak rozjařeně a zároveň dosti nervózně. Míče hráčům utíkaly, kopačky je neposlouchaly, a tak oba brankáři zpočátku čelili jen slabým ranám Warda, respektive Hoiletta. Druhý jmenovaný byl přitom aktivní i nadále a výrazně se podepsal pod dva ze tří gólů, kterých Rovers docílili ještě do přestávky. Nejprve ve 23. minutě podržel balon na pravé straně pokutového území, shodil ho pod sebe pro Salgada a jeho nepovedenou střelu usměrnil do Hennesseyho protipohybu ex-vlk Jason Roberts.

V brance z 38. minuty potom mladičký Kanaďan prsty sice neměl - Emerton si vystačil s odhlavičkovaným míčem, který z voleje neskutečným způsobem poslal k levé tyči - ovšem o konečnou úpravu poločasového skóre se už postaral zcela sám. Již uvnitř šestnáctky se vyhnul dvěma laxním atakům protihráčů a při zemi nedal Hennesseymu žádnou šanci. Wolverhampton tak rázem sestupoval, přestože měly v poločase hned čtyři celky na kontě 40 bodů.

Druhý poločas byl navýsost turbulentní, to všichni víme. Na Molineux se nicméně hrálo pořád na tu stejnou stranu - tentokrát pochopitelně na brankáře Robinsona. Wolverhampton se sice po přestávce nějakých 15 minut rozkoukával a vzpamatovával se z hvízdotu, který hráče vyprovázel do kabin po úvodním dějství, druhou polovinu této části už ovšem strávil takřka celou na útoku. Tlak Wolves, jež dlouho padali a vypadalo to, že se mohou spolehnout jenom sami na sebe, mnohdy přecházel v totální převahu. Na brankové čáře vykopávali míč Samba s Jermainem Jonesem, Robinson se musel vyznamenat proti zdařilé hlavičce Fletchera. McCarthyho parta zkrátka opět dávala vzpomenout na svá nedávná střelecká trápení.

Nakonec to ale vyšlo. V 73. minutě domácím dokonale zafungoval signál z přímého kopu, takže Hunt místo střely z dobré pozice nahrával volnému O’Harovi a ten bez přípravy levačkou ponechal Robinsona bez šance zasáhnout. Jenže po šesti minutách na White Hart Lane vyrovnal Gardner a Vlci proto museli nutně vsítit druhý gól, aby se ve finále nemuseli spoléhat na další Pavljučenkův zářez. A to se povedlo v 87. minutě, kdy z pravé strany placírkou překrásně zakroutil míč ke vzdálenější tyči Hunt a mohl jít zuřivě oslavovat. Celý stánek Molineux potom propukl nespoutané euforii zhruba dvě minuty před závěrečným hvizdem, protože právě tehdy doletěla do Wolverhamptonu zpráva o znovu nabytém vedení Spurs. Majitel klubu Steve Morgan nemohl uvěřit.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
skorpikk

já bych teda věřil spíš vlkům můj tip 3:2 záchranářský duel nabídne kvalitní fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak bude to holomajzna teda na pomery PL

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele