5. kolo
18.09.2010 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Birmingham City 3:1

Birmingham si po první půli kráčel za dalším vítězstvím, jenže pak si nechal ve druhém dějství dát od West Bromwiche tři góly a přišel tak o letošní neporazitelnost. Naopak pro WBA jsou to skvělé tři body, když se jim konečně podařilo zvítězit v derby.

Baggies ale nezačali příliš dobře. Ve 13. minutě měl sice šanci Odemwingie, jenže nedal a z následného se radovali Brums. Gabriel Tamas fauloval Jeromeho, Alexander Hleb poslal standardku na hlavu Danna a jeho hlavička míč prodloužila na Jeromeho, jenž na zadní tyči z voleje zavěsil. Vedle Odemwingieho akce a dalekonosného pokusu Brunta však nebylo na domácích vidět, že by se chtěli dostat zpět do zápasu. Nakonec v závěru Birmingham povolil a West Brom měl slibné šance na srovnání.

Gonzalo Jara centroval na Fortuneho, ale ten Fosterovu branku netrefil. Bruntův roh pak nezachytili obránci a nechali hlavičkovat zcela volného Tamase, jenže ani on se netrefil.

Jestli šel Birmingham o poločase do kabin spokojen, čekalo ho studená sprcha v dalších patnácti minutách. To totiž Baggies předvedli senzační obrat. Povedené střídání Dorranse pozvedlo hru domácích a v 51. minutě bylo srovnáno. Thomas obešel Carra a z levé strany vystřelil. Míč lízl kopačku Odemwingieho a od bezmocného Danna se pak nešťastně odrazil do sítě. West Brom byl rázem na konci a v 59. minutě využil Odemwingie chyby Leeho Bowyera a prostřelil Fostera. A za dalších deset minut bylo hotovo. Na Bruntův roh se nejvýše vyšplhal Olsson a upravil na konečných 3:1. Birmingham navíc potkala ještě jedna nepříjemná událost, když musel po zákroku Jary střídal Bowyer.

Alex McLeish tak čerstvě podepsaný tříletý kontrakt příliš slavit nemohl. Naopak Baggies se radují ze druhé výhry v sezóně.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele