20. kolo
28.12.2010 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Spurs koncovku roku zvládli, i po výměně kalendáře budou nadále na pohárových příčkách

Tottenham se s rokem 2010 rozloučil ve velkém stylu. Nejprve na Boxing Day vyloupil Villa Park, pak doma pomalu nepustil ke slovu Newcastle a pomocí drtivých brejků, ale i celkové územní převahy jej porazil hladce 2:0. Do konce kalendářního roku tak stoprocentně nespadnou níže než na pátou příčku, v případě další ztráty Chelsea dokonce přelom roku stráví na vysněné čtvrté pozici.

Spurs se dnes na první čisté konto od úvodního zápasu sezony opravdu příliš nenadřeli. Vždyť první a také poslední opravdovou šanci měl Newcastle ve 24. minutě, kdy se Carroll vzdálil od Dawsona a trestuhodně přehlavičkoval bránu po Jonásově centru. Jinak hráli na White Hart Lane prakticky jen domácí. Hodně problémů pak hostující obraně působil znovu dobře naladěný Gareth Bale, premiérový složitý zákrok však Krul musel předvést proti jeho věrnému parťákovi Van der Vaartovi, jenž z přímého kopu pálil takřka přesně do šibenice. Po krátkém Carrollově intermezzu, kdy hostující snajpr v těžké pozici jen lehce prověřil Gomese, přišla ještě chvíli před přestávkou obrovská šance Pavljučenka. Ruského útočníka v tom okamžiku neskutečným způsobem vychytal Krul, když jeho stoprocentní hlavičku bravurně vytěsnil tak, že se pak po nárazu do tyče mičuda ještě chvilku proskákala po brankové čáře.

Přesto Krul nemohl držet věčně. Prasklo to v 57. minutě, kdy Lennon dostal darem od newcastleské obrany kopec prostoru na pravé straně, a ignorujíc spoluhráče poblíž sebe, sebevědomě vypálil přesně ke vzdálenější tyči. Jestliže to s Tottenhamem celý zápas vypadalo nadmíru dobře, trošku se mu přitížilo v 66. minutě, kdy byl Kaboul poněkud přísně vyloučen, když se jeho hlava mimo hru setkala s tou Tiotého. Ve skutečnosti se ale nakonec Spurs stejně o vedení nemuseli strachovat. Naopak nejprve Lennon selhal v podobné palebné pozici, ze které vykřesal dosud jedinou branku utkání, a pak v 83. minutě konečně Bale přidal pojistku. Velšský křídelník přitom využil své největší přednosti - rychlosti - pohrál si se Simpsonem a podobně jako kdysi na San Siru skóroval.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 2

Reagovat
Mircu5

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2-3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham Hotspur 2 - 3 Newcastle United

Bude to veľmi pekný a bojovný futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Jermain bude chybět a hlavně hrozně zbytečně a na dlouho,ale Rafa si nastesti s Crouchem rozumí. Centry od balea a Lennona na zadní tyč->Crouch sklepava mezi male vapno a pentli tam VdV volej pod viko. Jenom uhlidat toho Carolla

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli bude hrát Kaboul, tak by hlavičkově to mělo být vyrovnané.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

super......záloha spurs je přehrála a povinné body jsou doma :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele