9. kolo
23.10.2010 13:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Everton FC 1:1

Třetí ligový obrat za sebou v lize Tottenham nedotáhl, přestože na úvodní gól hostů odpověděl bleskově. Everton inkasoval po třech čistých kontech v řadě, přesto bude s bodem spokojen.

Před výkopem se minutového potlesku směrem k nebi dočkal Mel Hopkins. Bývalý obránce hájící barvy Tottenhamu v letech 1952-1964 zemřel v pětasedmdesáti letech na začátku tohoto týdne.

Úvodní dějství pak nabídlo výbornou hru z obrany a brankáři tak museli zasahovat především proti střelám z větší dálky. Fotbal nepostrádal tempo, ale chybějící koncovka dovolila po jediném gólu na obou stranách.

Po změně stran se za vítězstvím hnali především hráči Spurs, pozorná obrana Evertonu je ovšem pouštěla do šancí jen sporadicky. Samotní hosté nehráli nijak zataženě, k opravdu vážnému přiblížení ke třem bodům se nicméně nedostali.

První starosti nadělal Gomesovi Cahill, který z velké dálky prověřil jeho pozornost přízemní střelou vybízející k teči. Po čtvrthodince hry napřáhl z pětadvaceti metrů k obdobnému pokusu Modrić a jeho jedovatou střelu musel Howard vyrazit na roh.

Jenže za necelé dvě minuty zastavil brejk Kaboul faulem na Yakubua jen pár metrů před vápnem. Baines pak povedeně zatočil míč nade zdí k bližší tyči a domácí brankář jen sledoval, jak se třepotá v jeho brance.

Většina fanoušků na White Hart Lane ale nesmutnila dlouho. Už ve 20. minutě nedosáhl na centr Huttona Howard ani Jagielka, Crouch tak krkolomným výskokem vrátil míč před odkrytou branku a Van der Vaart z necelého půlmetru málem protrhl síť.

Za osm minut se pokoušel překvapit střelou zpoza vápna Modrić, ale prudká přízemní střela mířila decimetry vedle bližší tyče. Krátce po půlhodině hry hledal Hutton znovu Crouche, do kterého však důrazně narazil Jagielka s Nevillem. K velkému údivu domácího útočníka rozhodčí ukázal pouze odkop od branky.

V nastaveném čase se k dalšímu centru z pravé strany dostal Hutton, Crouch tentokrát dokázal hlavičkovat, ale mířil pouze do připraveného Howarda. Do šaten tak týmy odcházely za nerozhodného stavu.

Po třech minutách druhé půle vybídl Bale chytrou přihrávkou znovu londýnského dlouhána, který minul vzdálenější tyč. Tottenham se tlačil za vítězstvím, díky tvrdé obraně byl však Howard prakticky bez práce.

V 64. minutě tak na opačné straně zahrozil Pienaar, ale svou dalekonosnou střelou mezi tři tyče nezamířil. Dvacet minut před koncem se po pravé straně prodral Bale a z vápna mohl v dobré pozici pálit Crouch, ale slabý pokus šel přímo na Howarda.

V další moment vyslal na domácí branku o poznání prudší střelu Cahill, ale zpoza šestnáctky těsně minul. V 76. minutě poháněli své miláčky domácí fanoušci v přečíslení tři na dva. Z vápna nakonec střílel Pavljučenko a Distinem sražený balón skončil jen pár decimetrů vedle.

Dvě minuty před uplynutím řádné hrací doby nepropálil dvojici obětavých obránců z otočky Van der Vaart a v další šanci nepřekvapil Howarda střelou z úhlu Bale. Everton tak bodový zisk uhájil.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele