28. kolo
27.02.2011 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester City opět ztratil, remizoval s Fulhamem

Podruhé za sebou ztratil Manchester City v Premier League všechny body a šanci titul s velkou pravděpodobností definitivně ztratil. Dnes nedokázali Citizens na Eastlands porazit Fulham a riskují svou třetí příčku. Na parádní gól Balotelliho odpovídal Duff.

City tak nyní ztrácí na první Manchester United už deset bodů, přičemž ještě mají o zápas více. Remíza hodně znamená pro manažera Fulhamu Marka Hughese, jenž byl v prosinci 2009 z lavičky Citizens propuštěn a nahradil ho právě Roberto Mancini, jenž nyní klub vede. Po skončení utkání bylo vidět, že se oba lodivodi příliš v lásce nemají, když se na sebe prakticky nepodívali a rukou si potřásli skutečně jen symbolicky. Jedno je ale jasné, spokojenější bude po dnešku Mark Hughes.

Citizens šli do zápasu po postupu do osmifinále Evropské ligy, ale dnes to z jejich strany nebyl ideální výkon. V útoku domácích se poskládali hvězdní Tevez, Balotelli a Džeko, ale obrana Fulhamu si s nimi nad očekávání dobře poradila. Chyběl zraněný David Silva. Naopak Cottagers dokázali i vpředu pozlobit.

První šanci sice měl po rohu Balotelli domácí, z voleje však přestřelil, a pak dvěma střelami odpověděl Fulham. Nejprve těsně nad bránu mířil Danny Murphy a Joe Hart musel vytahovat střelu Moussy Dembeleho. Když to nevypadalo s Manchesterem City úplně růžově, ukázal své umění Mario Balotelli, jenž si vyměnil míč s Tevezem, naběhl si na střed, setřásl Murphyho a přesně mířenou ranou uklidil míč do spodního rohu Schwarzerovy branky.

Fulham mohl zanedlouho prohrávat už o dva góly, když jeho obránci nechali ve vápně trestuhodně volného Kolarova, ale ten místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče volil střelu a netrefil.

Hosté se ale svých šancí nevzdali a krátce po změně stran udeřili i oni. Hangeland našel na pravé straně Johnsona, ten odcentroval a na zadní tyči si dobře poradil Duff a prostřelil Harta. Fulham vyrovnávací trefa očividně nakopla, Andy Johnson ale Harta nepřekonal. Domácí příznivci začali ukazovat svojí nespokojenost, někteří dokonce předčasně opustili stadion.

V závěru zápasu se sice domácí snažili něco vymyslet, ale nebylo to k ničemu. Po dobré práci Zabalety zklamal v zakončení Balotelli a jeho parťák Džeko byl pro neviditelnost raději stažen. Tevezovu levačku po asistenci Balotelliho pak výtečně vychytal Schwarzer a australský gólman si činil i proti ráně Kolarova. A i jeho zásluhou nakonec Fulham na Eastlands vyválčil bod.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by jsme uhrát 3 body, -- 4:1 --

Reagovat
smazaný uživatel

v neděli stačí jen potvrdit domácí suverenitu a premiérově v PL by se mohl trefit edin a tím pádem prokázat vzestup formy!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano jen to potvrdit

Y.Touré, Džeko, Tevez, Džeko. jak jsem psal 4:1

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 Tevéz,Džeko

Reagovat
t0mmy33MCFC

no Carlitos nemel moc radost z Edinovych golu a myslim ze v nedeli bude chtit ukazat kdo je tady pan, takze da aspon 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

tip-3 0 prani-0 1

Reagovat
smazaný uživatel

no cista 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Obránce Manchesteru City Kolo Touré tvrdí, že jeho tým bude velkým dlužníkem bývalého manažera Citizens Marka Hughese, pokud v této sezóně zvedne nad hlavu nějaký pohár. (To je i tak)

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední vzájemný zápas byl plný krásných golů (viz. Zaba ) tak snad na to navážem a vyhrajem.Můj tip 3-2 (carlos,edin a kolo )

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V posledních letech Manchester city na Fulham v domácím prostředí neumí zahrát. Manchester city na domácí půdě porazil Fulham naposled 18.11. 2006.

Statistika Fulhamu venku 1-7-5

Můj názor Manchester city nevyhraje...můj tip je 0

Reagovat
smazaný uživatel

dneska vyhrajem ! city !

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si ani nepamatuju kdy jsme ve vyrovnanym zapase byli schopny vytvorit stalej tlak, v poslednich minutach vstrelit gol a vyhrat. To si myslim, ze nam zatim chybi abychom byli top team. Jinak tam mel jit dneska misto Milnera, SWP!

Reagovat
smazaný uživatel

kolik budu muset ještě zažít zklamání dneska jsme měli mít 3body,ale zase to tak

poserem....

Reagovat
Mircu5

Reagovat
t0mmy33MCFC

Bez Silvy ubohost

Reagovat
smazaný uživatel

já vlastně ani nevím co napsat! ono je to pořád stejné jako každý rok. na jaře nám dochází šťáva a tím pádem střídáme dobré výkony s těmi špatnými. sleduji to rok co rok a zatím nám to bohužel vychází! takže teď ve středu bychom měli AV bez problémů porazit... to co dokážou "účkaři" my prostě nezvládáme! vyvinout na soupeře enormní tlak a korunovat to vítězným gólem třeba v 95 min.! je pravdou, že se na nás fulham dobře připravil, ale to tým neomlouvá! nechápu pár minut do konce a boateng, nebo mario bezmyšlenkovitě střílí!! přijde mi, že se v mužstvu něco nezvládá... tak ve středu na AV!

nejenom bez silvy...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas,podle mě Mancini nevybírá vhodné typy hráčůkteří by táhli za jeden provaz

pokud neuděláme nějakou trofej(a moc na výběr nemáme)a nedostaneme se v PL

do čtyřky,musí Mancini okamžitě pryč(a to tu říkám-píšu-poněkolikáté)

tento trenér nám moc nepomůže k úspěchům

proč nehraje SWP?

proč většina hráčů hraje pod svoje možnosti?

náš tým nemá moralní sílu

pevně doufám,že teď ve středu porazíme AV a v neděli Wigan,pokud ne

tak bohužel v PL ve čtyřce nemáme co dělat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele