2. kolo
21.08.2010 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Wolverhampton Wanderers 1:1

Everton v Goodison Parku poměrně dlouho vedl, ale zaslouženou remízu nakonec Wolves vystřelil Sylvan Ebanks-Blake. Toffees se tak nepodařilo zcela napravit předchozí prohru a po dvou kolech mají na kontě jediný bod.

Everton dominoval první půli, za což byl následně odměněn Cahillovou vedoucí brankou. Jenže ve druhé části Wolves přidali plyn a dokráčeli k zasloužené remíze.

V prvním dějství ukázkově fungovala záložní řada domácích. Křídelníci Steven Pienaar a Dinijar Biljaletdinov skvěle plnili své úkoly a ve středu hřiště vše dirigovali Arteta s Cahillem. Těžko se ale domácím borcům prosazovalo, když Wanderers prakticky všechny síly vrhl do defenzívy a do útoků se v prvním poločase vydával jen sporadicky.

Před úvodní brankou měli dobré příležitosti Biljaletdinov a Heitinga, ale ani jeden z nich neuspěl, a tak vše musel vzít na sebe Tim Cahill. Ve 43. minutě zavěsil po centru Artety.

Ve druhém poločase tak hostům nezbývalo nic jiného než hru trochu otevřít a snažit se vyrovnat. Změna herního stylu byla vidět hned od úvodu a míč se začal stále častěji pohybovat před domácí šestnáctkou. Veškerá snaha se Wolverhamptonu vrátila čtvrthodiny před koncem. Guedioura vletěl do vápna, přihrál Doylovi stojícímu napravo a ten poslal přesný pas na Ebanks-Blakea, pro kterého nebylo těžké zakončit.

Everton se sice nechtěl s dělbou bodů spokojit, ale ani závěrečné střídání Leona Osmana a Marouane Fellainiho kýženou branku nepřinesly. Šanci měl akorát první střídající Saha, který přišel za matného Beckforda, ale hlavička mu přistála na horní síti branky.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mucha na scénu

Reagovat
smazaný uživatel

fandaLFC : je to totalna smola ze Everton opet len remizoval a s takym slabym timom pritom maju skvely tím dufam ze sa daju dokopy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele