9. kolo
23.10.2010 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea má za sebou další povinnost - sklonit se před ní musel i nebojácný Wolverhampton

Ani velké odhodlání a všeobecná statečnost Wolves nevyrovnaly značný kvalitativní rozdíl mezi suverénním lídrem tabulky a mužstvem, které se před tímto kolem ocitalo v sestupové zóně. Tam také po dnešku zůstane, jakkoliv totiž Vlci mohli Chelsea potrápit, nakonec jí nevstřelili ani gól, přičemž sami dvakrát inkasovali.

Další z řady ofenzivních koncertů předvedla v první půli Chelsea proti Wolverhamptonu. Jedním dechem však nutno dodat, že ani Vlci příliš nezaostávali. Koneckonců to byli právě oni, kdo divákům nachystal první porci nějakého vzrušení. V šesté minutě musel tehdy Jonesovu hlavičku blokovat Terry holení. Taky první akce Blues si vyžádala pohotový zákrok soupeře, v tuto chvíli se ale blýskal raději brankář. Ve 13. minutě si tedy Hahnemann poradil s Bosingwovou přízemní ranou po bleskurychlé narážečce s Drogbou. Přesně po uplynutí další desetiminutovky už byli do útočného tažení zapojeni hned tři hráči v modrém a okamžitě z toho byla první branka zápasu. Anelka si porozuměl se Žirkovem, ten se probil do vápna a odtud adresoval přesný pas Maloudovi, jenž z první překonal amerického golmana ve službách Wolverhamptonu.

Tenhle okamžik možná trochu nečekaně nakopl spíš Vlky než domácího favorita. Ten se tak místy musel bránit regulérnímu tlaku. Hráči Chelsea ovšem zároveň zvládali vyrážet na nebezpečné protiútoky. Jeden z nich zakončoval Anelka do boční sítě. Ve 43. minutě pak mohli Blues klidně zdvojnásobit svůj náskok, když zase jednou vyučovali ze vzájemného porozumění - Malouda si za sebou všiml Bosingwy, šikovně mu prostrčil balon a proti portugalskému bekovi se musel s vynikajícím zákrokem vytasit až Markus Hahnemann.

Také do druhé půle nastoupil poměrně nebojácný Wolverhampton. Hned ve 47. minutě musel z brankové čáry odklízet míč Essien a pak si pro změnu pracovitý Doyle vynutil bystrý zákrok na Petru Čechovi. Za domácí naproti tomu po více než hodině hry promluvil Drogba, vůbec poprvé se ocitnuvší v gólové šanci. A rovnou tuplované - za Ivanovičova přispění se totiž v jednu chvíli řítil sám na Hahnemanna, jenž mu však včasným vyběhnutím znemožnil zakončení. Po dvou zákrocích Petra Čecha, těch z kategorie snazších, tedy musel vzít věci do svých rukou někdo úplně jiný - žolík Salomon Kalou. Tomu stačilo pouhých devět minut pobytu na hřišti a už mu nedělalo problém rozhodnout. Prosadil se v 81. minutě poté, co na jeho kopačky v cukuletu přeneslo míč duo Drogba-Essien a on pak mohl Hahnemannovi hladce nasadit potupné jesle.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
M0rb1D4S

Tak soupeř na rozstřílení Musíme si zase po dlouhé době pořádně zastřílet a jejich děravá obrana k tomu přímo vybízí

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea si zastříli na žilinu

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chybku tam máte : "ztratili pouhé čtyři body" Chelsea ztratila 5bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea snad v suchých dresech...4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka , Zhirkov , Malouda

Reagovat
smazaný uživatel

Hrůza výkon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele