35. kolo
30.04.2011 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 2:1

Západolondýnské derby nakonec ovládla Chelsea, která tak dokázala vyhrát i třetí domácí utkání v řadě, páté celkově a i nadále stíhá vedoucí Manchester United, na který po dnešku ztrácí tři body. Rudí ďáblové ale mají zítřejší utkání na Emirates Stadium k dobru.

Oba celky vstoupily do utkání hodně opatrně, první možnost na otevření skóre měli Spurs. To se psala třetí minuta, standardní situaci rozehrál Bale, ale za domácí odvracel do bezpečí Luiz. Domácí odpověděli o dvě minuty později, Drogba sklepnul pro Lamparda, jenže tomu balón neštastně skočil, a tak zakončit nedokázal. Hra začínala nabírat na obrátkách, v deváté minutě uklouzl v rozhodující moment Ivanović, ale Pavljučenko nedokázal zamířit přesně.

V desáté minutě se míč po ose Torres - Essien dostal až k Lampardovi, ten ale v obtížné pozici nedokázal zakončit a míč tak sebral Gomes. O minutu později se ocitl domácí kanonýr v další šanci, ale ani tentokrát nedokázal dostat balón do branky. Ve třinácté minutě rozehrával standardní situaci z velké dálky Drogba a povedenou ranou pod břevno prověřil Gomese, který ale zasahovat nejspíš vůbec nemusel. Za dalších pět minut udeřilo z ničeho nic na druhé straně, Van der Vaart přistrčil Sandrovi, a ten z uctivé vzdálenosti pěknou střelou do levého horního rohu překonal Čecha - 0:1.

Ve 23. minutě rozehrával rohový kop Lampard a nebezpečně hlavičkoval Essien. O chvíli později zakončoval nepřesně po akci Maloudy s Drogbou Torres. S přicházejícím se koncem první půle začala být hra poměrně rozháraná, hodně kouskovaná a postrádala tempo. Ve 41. minutě pálil po přihrávce Colea Lampard. Za čtyři minuty už se mohl ten samý hráč radovat, další Lampardova střela z dálky prošla Gomezovi za brankovou čáru, a i když se hostující brankář snažil protestovat, tak gól platil - 1:1.

Po změně stran se k individuální akci odhodlal Ivanović, ale na poslední chvíli dobře zasáhl Sandro a zamezil tak hrozící šanci Blues. V 54. minutě napřáhl z velké dálky Drogba, Gomez míč jen vyrazil do míst, kde stál Torres, ale ani on nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče. Vzápětí přišlo během čtyř minut hned dvojí střídání na straně domácích, nejprve odešel Essien a přišel Ramires, následně pustil Torres na trávník obvyklého žolíka Kaloua.

Kalou se mohl ihned po svém příchodu uvést tím nejlépe možným způsobem, po Drogbově střele, kterou Gomez znovu jen vyrazil ale nedokázal zamířit přesně. V 66. minutě se do zajímavé situace dostával na druhé straně střídající Defoe, kterého na poslední chvíli poslal na zem Terry. Z následné standardní situace mířil Van der Vaart pouze do zdi. Za dvě minuty sestřelil Kaboul rozběhnutého Maloudu, ale hra k udivení domácího středopolaře pokračovala.

V 79. minutě musel ze hry odstoupit zraněný Ćorluka, kterého nahradil Pienaar, jenž si následně prohodil místo s Baleem. Na další zajímavou situaci jsme si museli počkat až do 85. minuty, to znovu vypálil Drogba, ale Gomez si tentokrát poradil, číhající Terry se tak dorážky nedočkal. Vysvobození pro domácí přišlo dvě minuty před koncem, Lampard nejprve našel Drogbu, jehož střela neměla potřebné parametry, ale to nevadilo Kalouovi, který i přes ofsajdové postavení zajistil Chelsea tři body a zároveň udržel naději na obhajobu titulu.

Autor: Jiří Vojík / eurosport.yahoo.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Emqick

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Nando,Drogba,Lampard

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

No vzhledem k tomu, ze Liverpool si doma s Newcastlem beztak poradi, budou muset Spurs uhrat minimalne remizu aby nesli na 6. misto...

Reagovat
smazaný uživatel

totenham jen těžko udrži 5.misto,liverpool je ve formě a chelsea si s nima doma poradi..tores se zase ukopne a da gol

Reagovat
Devil

Tip.-1:0

Prani.-0:5

Reagovat
smazaný uživatel

na jakym kanalu chelsea hraje?

tipuju 1:0 pro chelsea musite hrat dale jako jste hrali !! a na jakym kanalu hrajou?

Reagovat
Devil

Takovej velkej modrej kanal......

Reagovat
smazaný uživatel

Situace je tristní, ale nezbývá než věřit. Tip 1:2 (Drogba, Defoe, VdV)

Reagovat
niflheim

COYS

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nastoupi Essien a Ramirez tak by zaloha mela slapat , utok bude pravdepodobne stejnej jako minule coz na jednu stranu neni na skodu protoze to pomerne slape a pripadne tam pak vlitnou Torres a Anelka kteri byli proti WHU velke oziveni.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (lampard(penalta),torres)

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
Tuxedo

3:1 Drogba Maluda Torres , Van der vart

Reagovat
smazaný uživatel

0 1-Crouch

Reagovat
randi

remíz

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědavý na sestavu, jinač doufám v jedničku

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
diastan

Doufám ve výhru Chelsea 2-1, jestli porazíme WHU věřím, že už nás o LM nepřipraví ani případná prohra v zápase se slépkama.

Reagovat
Veselac

Reagovat
smazaný uživatel

A dneska to Torresovi přeju, to zase jo

Go Chelsea!!

Reagovat
freewill

... tak to už je zcela běžné, že rozhodčí (tentokrát Marriner) takhle ovlivní zápas a věnuje body slavnému mužstvu KGB Londýn. Tentokrát bude jistě tankista v brance spokojen a nebude bečet jako v případě jakékoliv ztráty bodů.

Reagovat
BARBAROSSA

Hlavně, že nebrečíš ty sokole. Jinak KGB je už dávno zrušena

Reagovat
smazaný uživatel

mrkni na to kdo je Putin a pak se bav o KGB :))

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný! Tottenham vstřelí jediný regulérní goool v zápase a prohraje 2:1! Tahle se rozhoduje boj a titul a 4 místo

Reagovat
Devil

Ani by me nevadilo,ze Chelsea vyhraje,ale kdyz uznaji dva goly ze dvou,ktery nebyly,tak je to ostuda,velka chyba a ovlivneni hry o titul...

Reagovat
smazaný uživatel

nesnášim tottenham ale chelsi vandím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele