11. kolo
06.11.2010 13:45 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Bolton Wanderers - Tottenham Hotspur 4:2

Bolton dnes uzemnil Tottenham, když ho porazil na Reebok Stadium 4:2 a předskočil ho v tabulce. V současné chvíli jsou Trotters pátí, Tottenham v těsném závěsu. Hlavní hvězdou odpoledne byl Kevin Davies, jenž dva góly dal a na jeden přihrál.

Na Spurs pravděpodobně znovu dolehl postevropský syndrom. Tottenham totiž po duelu Ligy mistrů v domácí soutěži opět prohrál, a tak je otázkou, zda mají svěřenci Harryho Redknappa na to obě soutěže naráz zvládnout.

Tottenham v týdnu ve velkém stylu porazil Inter Milán, ale k souboji s Boltonem odcestoval bez zraněných Van der Vaarta a Lennona a i to bylo znát.

Už v první minutě mohl domácí příznivce rozjásat Matty Taylor, jenž dostal přednost před uzdraveným Petrovem, ale s dobrou příležitosti příliš dobře nenaložil, míč napálil nad břevno. Spurs se snažili kontrovat, ale obrana Boltonu si počínala víc než dobře, a tak většina šancí hostů končila ještě před zakončením. První gól přišel po půlhodině hry s menším zaváháním čárového sudího. Muamba ve středu připravil Sandra o míč, vyslal Taylora a ten ještě posouval na Davies, jenž stál v tu chvíli v asi metrovém ofsajdu. Rozhodčí však nechal hrát dál, a tak Davies poslal míč do brány.

Totenhamu se málem podařilo rychle odpovědět, ale Crouchovi k dosažení na Baleův centr chyběli centimetry. William Gallas nechal levačkou vyniknout Jussiho Jaaskelainena.

Ve druhém poločase pokračoval Bolton v útočení, chtěl si cenné vedení pojistit. Vyrovnat sice mohl z trestného kopu Gareth Bale, ale svou povedenou ranou trefil spojnici břevna a tyče. A vzápětí domácí zvýšili vedení. Z Elmanderovy přihrávky těžil Steinsson a dobrý výkon korunoval gólem na 2:0. I druhá inkasovaná branka Tottenham nakopla, Sandro ale s Huttonovým centrem nenaložil ideálně.

Zato Bolton byl nebezpečný prakticky při každém útoku. Taylor však levačkou orazítkoval tyč, Muamba zase míč poslal do boční sítě. Fanoušci Trotters se ale třetího gólu přeci jen dočkali. Čtvrthodiny před koncem fauloval Assou-Ekotto Leeho a Davies nekompromisně proměnil. Spurs na Reebok Stadium zatím v rámci Premier League ještě nevyhráli a ani dnes to nevypadalo dobře. Přesto se ovečky Harryho Redknappa v posledních minutách zvedly. Nejprve v 79. minutě vystřihl parádní zakončení levačkou do vzdálenějšího rohu branky Hutton a tři minuty před koncem vykřesal hostům naději po Baleově standardce povedeným volejem Pavljučenko. Rázem bylo ještě v posledních minutách o co hrát.

Veškeré naděje Tottenhamu utrhl střídající Martin Petrov. Rychlonohý křídelník se ve čtvrté nastavení dostal k míči a propálil Gomese. Boltonu zajistil tři body a domácí fanoušci se mohli radovat.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

uz neviem kto to tvrdil po zapase tottenham-inter ze tottenham je naj na svete????nechs a ozve teraz po tomot krasnom zapase a vysledku stava sa kazdy zapas je iny chapem to a uznavam ze kohuti su fakt dobry ale aspon sa vyvratili reci ze su naj lespi na svete to ani zdaleka........ale inak im celkom fandim

Reagovat
smazaný uživatel

To se divím že dali alspon ty 2 goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele