20. kolo
28.12.2009 13:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Ham United 2:0

Minimálně do zítřka se dostal Tottenham na čtvrté místo v tabulce. Dopomohla mu k tomu dnešní výhra nad městským rivalem West Hamem. Gólově se o ni postarali Luka Modrič a Jermain Defoe.

West Ham dokázal v úvodní desetiminutovce zcela eliminovat ofenzivní choutky domácích borců a naopak v osmé minutě vyrazil do útoku. Parker se sice ocitl z ideálního střeleckého úhlu, i přesto měl stále slušnou možnost k zakončení. Ze svých kopaček ale nakonec vyslal něco mezi střelou a centrem. Navíc mu chyběla přesnost.

Hned z první vážnější příležitosti dokázal Tottenham udeřit. Lennon na pravé straně utekl všem svým strážcům, potáhl míč do šestnáctky a přesným centrem našel ideálně nabíhajícího Modriče. Chorvatský záložník následně střelou o zem překonal Greena. Další pohroma pro hostujícího kouče Zolu přišla velmi brzy po prvním inkasovaném gólu. Kvůli zranění musel ze hřiště stáhnout klíčového muže Scotta Parkera. Předčasně střídal, krátce na to, také levý bek Herite Ilunga.

Gomes si na balón poprvé sáhl až v 25. minutě, kdy jej protáhl dalekonosnou pozemní ranou Jack Collison. Tottenham první poločas zcela ovládl a svého soupeře zcela přehrával. Nejblíže další přesné trefě byl při přímém kopu Defoea, který minul jen těsně Greenovu svatyni.

Po změně stran se pokračovalo v nastoleném tempu. K vidění byly stále především pokusy Kohoutů, jak přidat další branku. Již v 47. minutě vyzkoušel své štěstí Huddlestone, o pár okamžiků později si naopak pohrál s obranou Hammers Lennon, jenže zakončení se mu ani v nejmenší nepovedlo. Tom Huddlestone dnes slavil své 23. narozeniny a očividně si chtěl k tomuto významnému dnu dát dárek v podobně vstřelené branky. Rozhodně tomu nebyl příliš daleko v 56. minutě, kdy jeho nenápadná střela orazítkovala tyč.

Tottenham se sice snažil své vedení pojistit, ale nebylo mu přáno. V další šanci se ocitl Crouch. Z poměrně ostrého úhlu míč do brány neusměrnil, k dorážce se ale vzápětí dostal Čorluka a jeho rána skončila na horní síti hostující brány.

Trpělivost přináší růže, o čemž se domácí hráči přesvědčili v 81. minutě, kdy konečně opět propálili Greena. První rána Defoea z dvaceti metrů ještě nenesla úspěch, nevysoký kanonýr se ale dostal k dorážce a tvrdou dělovku rozvlnil síť, čímž udělal fanouškům svého klubu obrovskou radost.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
Mircu5

1:1

Reagovat
scholes18

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tj 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham se zachrani jen diky vykonum na domacim hristi. Na stadionech soupere budou sice bojovat, ale vetsinou si neodnesou 3 body.

Tip. 3:1

Reagovat
vanGomm

HX.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham vyhra 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele