28. kolo
28.02.2010 14:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Everton FC 2:1

Tottenham se sice raduje z poskočení na čtvrtou pozici, ale nechybělo mnoho a ze zápasu s Evertonem si Spurs místo třech bodů odnášeli jen jeden. Jenže to by nesměl prázdnou bránu minout Landon Donovan, jenž definitivně rozhodl o těsné výhře Tottenhamu.

Klíčovými hráči domácích dnes byli Gareth Bale, jenž brázdil po levé straně nahoru dolů, Wilson Palacios, který ve středu zastavoval drtil útoky hostů a Luka Modrič, který režíroval ofenzívu. Neméně důležitým byl ale také Roman Pavljučenko, jenž už v 11. minutě otevřel svým šestým gólem ve čtyřech zápasech skóre. V lednu chtěl sice ruský útočník z White Hart Lane pryč, ale nyní to vypadá, že má ze všech útočníků Tottenhamu nejlepší formu. To potvrdil i v úvodu dnešního duelu, kdy využil trochu šťastné přihrávky Defoeho, která prošla přesně mezi Howardem a Heitingou a doklepl do branky.

Everton málem za pět minut srovnal, kdy Gomes nedokázal zachytit Bainesův rohový kop, ale Yakubua na lajně zablokoval Dawson. To byla pro Toffees v prvním poločase ojedinělá šance, když se museli v útoku obejít bez Louise Sahy a dvojice Yakubu, Anichebe zrovna neexcelovala. Spurs tak pokračovali v útočení a Tim Howard byl zaměstnávám střelami Pavljučenka, Kranjčara a Modriče. Chorvatský útočník nakonec po necelé půlhodině hry přidal druhou branku, která přišla po čisté chorvatské akci. Do kombinace se totiž zapojil Corluka, Kranjčar a na závěr právě Modrič. Na závěr zábavné půle ještě měli šance Rodwell s Balem, ale neuspěli.

David Moyes udělal o poločase jednu změnu, na hřiště poslal místo Leona Osmana Phila Jagielku. Druhé dějství načala nebezpečná rána Heitingy, na druhé straně hrozil Huddlestone, ale akce pro něj neskončila příliš dobře, když byl na nosítkách odnesen a vzápětí střídán. Pravděpodobně si poranil holeň. Na hřiště tak vyběhl Younes Kaboul a jakoby přinesl smůlu, protože Toffees za dvě minuty udeřili. Artetův rohový kop prodloužil Rodwell a Yakubu prostřelil Gomese, kterému ve výhledu stínil Anichebe. Everton mohl okamžitě srovnat, ale Rodwellův volej skvěle zastavil Gomes.

Moyes poté udělal tah, který mohl rozlousknout osud celého utkání a vlastně to nakonec i udělal. Místo Anichebeho poslal na hřiště Landona Donovana a asi se nestačil divit, co americký záložník v 77. minutě nedal. Rodwell mu připravil jasnou gólovou pozici, ale Donovan jí pohrdl a prázdnou branku netrefil. A když ani chvíli před ním neuspěl Steven Pienaar, musel se Eveton smířit s porážkou.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele