20. kolo
30.12.2009 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Manchester United - Wigan Athletic 5:0

Fotbalisté Manchesteru United se opět dotáhli na vedoucí Chelsea na pouhé dva body a překvapení na Old Trafford tedy v žádném případě nedovolili. Přehráli totiž Wigan jasným poměrem 5:0, hotovo bylo do poločasu a Rudí Ďáblové potvrdili svou dominanci. Tentokráte předvedli opravdu týmový výkon, každou branku z pěti vstřelených vsítil vždy jiný hráč. Skóre otevřel kanonýr Rooney a čtvrthodiny před koncem ho uzavřel Valencia.

Na lavičce domácích zůstal Owen, ovšem na útočné činnosti Manchesteru to rozhodně znát nebylo a všichni tři ofenzivě laděni hráči skórovali. United zatlačili soupeře na jeho vlastní polovinu od úvodních minut, ovšem první branku vsítili až po necelé půlhodině hry. A autorem nebyl nikdo jiný, než tradiční šutér Rooney, který si tak zapsal již svůj 15. gól v letošní sezóně.

Na pravé straně se krásně uvolnil Valencia, doběhl až na hranici vápna, kde kolmicí uvolnil Rafaela. Ten centrem na zadní tyč našel Ronneyho, který tečí na vzdálenější žerď bez větších problémů zakončil. Za další čtyři minuty přidali domácí druhou branku a prakticky bylo rozhodnuto. A i nyní u toho byl excelentní Valencia. Berbatov ze čtyřiceti metrů poslal pas na pravou stranu, kde se krásně rozhlédl Valencia a přihrávkou do druhé vlny vybídl Carricka, kterému stačilo zamířit k tyči.

Manchester s tempem nehodlal polevit ani v nejmenším a stále do Wiganu bušil, téměř mu nepůjčil míč a definitivně do kolen ho poslal brankou do šatny. Ze středu hřiště asi z 30. metrů od branky poslal Fletecher přihrávku na hranici vápna Rafaelovi, ten ji s problémy zpracoval, otočil se elegantní patičkou a i v obležení čtyř protihráčů vystřelil k tyči, brankář Kirklan neměl ani v tomto případě žádnou naději.

Pět minut po pauze se zapsal do listiny střelců také bulharský zabiják Berbatov. A hádejte kdo mu dal finální nahrávku. Ano, svou třetí v zápase Valencia. Ten se osamostatnil na pravé straně, která Wiganu hořela neustále a poslal balón do vápna, kde ho špičkou kopačky došťouchl Berbatov. Definitivní tečku za utkáním udělal hrdina Valencia a byl rozhodně nejlepším mužem Fergusonova výběru. Tomu do běhu před brankáře Kirklanda naservíroval Rooney a Valencia šajtlí zamířil do horní poloviny branky - 5:0.

Autor: Viktor Sandev / goalserena.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Plychta by neměla chybu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (Rooney-2,Berbatov,Valencia)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0... Rooney, Giggs...

Reagovat
scholes18

3:0...ale neviem akosi citim v kostiach ze by to mohlo skoncit ako v auguste vonku..ale to asi tazko..goly ak nastupi obertan tak tam fikne jeden a po jednom Rooney a mozno aj Park ak nastupi..

Reagovat
scholes18

nakoniec ten pocit som mal dobry..

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že tento rok zakončíme dobrým výkonom a víťazstvom. United Forever.

Prajem každému perfektný rok 2010

Reagovat
smazaný uživatel

dzara si tu niekde? Potrebujem sa ťa na niečo spýtať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele