31. kolo
21.03.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Fulham na domácí scéně procitá z evropského snu - podlehl ManCity

Fulham se vrací do všední reality. Po snovém postupu v Evropské lize se opět představil na domácí scéně a navázal na předchozí dva nezdařilé zápasy. Krátce po sobě podlehl i druhému týmu z Manchesteru, tentokrát se City skrz něj znovu dostává do boje o čtvrté místo.

Začátek tohoto utkání byl doslova infarktový pro obě strany. Příznivci bleděmodrých si nejprve vytrpěli své při Gerově pokusu, který až na brankové čáře odkopával Touré, zatímco fandové soupeře nejásali při následném protiútoku ManCity. Ten vedl Bellamy, zakončil ho pěknou střelou do tyče a Santa Cruz neměl s dorážkou pražádný problém. Fulham tak podruhé za sebou inkasoval hned v prvních deseti minutách. Zatímco však v předešlém případě je taková skutečnost vybičovala k jednomu z historických výkonů, dnes byla situace docela jiná. Cottagers kousali méně, jejich výkon lze daleko lépe přirovnat k tomu proti ManUtd. Bezzubost domácích navíc krátce před přestávkou potrestal ještě Tevéz, když se vysmýkl Smallingovi a uklidil Bellamyho centr do sítě.

Druhý poločas se nejprve nesl ve znamení manchesterského stíhání pohodlnějšího vedení. Jenže Adam Johnson dvakrát v dobré příležitosti selhal. Poprvé se hbitě uvolnil do středu, aby jen pohladil vnějšek pravé tyčky Schwarzerovy branky, podruhé po krásném průniku Tevéze těsně minul. A jelikož také Tevéz s Bellamym své šance neproměnili, přišla na řadu domácí odpověď. Tu přinesl stěží prokazatelný Barryho zásah rukou uvnitř pokutového území a následná neomylně proměněná penalta Murphym. Fulham pak měl minimálně jednu možnost ke srovnání. Za ní lze považovat akci dvou střídajících hráčů Fulhamu - Riise nahrával a Okaka, jemuž stál v cestě už jen Given, trestuhodně minul. Ale také další spornou situaci ve vápně ManCity, kdy měl rukou zahrát pro změnu Kompany. I když však šlo v tomto případě o snáze identifikovatelný prohřešek, sudí se už nad hosty slitoval a na puntík neukázal.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
Mircu5

Fulham bude unavený po zápase s Juventusem, takže možná malá výhoda pro nás.

TIP 1:3 (Zamora-Tévez,SWP, Bellamy)

Reagovat
smazaný uživatel

takže se to hraje v neděli ? na sobotu tento zápas inzeruje ve svém pořadu prima-cool. jestli je to tak, škoda, přenos z londýna mohl být zajímavý...

Reagovat
Mircu5

Počkat to je nějaké divné, ten zápas se hraje v neděli. Prima Cool to má možna v programu na sobotu, protože se původně měl hrát zápas v sobotu, ale pak se to najednou změnilo a hraje se 21.3.

Reagovat
smazaný uživatel

jo hraje se to v neděli, díval sem se na web fulhamu a i na web bbc sport. takže v sobotu prima bude dáat jiný match a v neděli v double bude chelsea...

Reagovat
Losinho

0:2 Goly: Tévez, Bellamy

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že vyhrajeme, ale bude to hodně těžký zápas

Reagovat
vanGomm

Manch.City snad zabere tip 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele