33. kolo
04.04.2010 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

West Ham konečně bodoval, překvapivě zrovna na Goodison Parku

Tápající West Ham, který teď šestkrát v řadě ne a ne okusit nic jiného než hořkost porážky, konečně ukončil tuto nedávnou mizérii a na půdě Evertonu vydřel zasloužený a vitální bod za remízu 2:2. Přitom v prvním dějství Hammers opět nic nevycházelo a při pozdní trefě Yakubua se dokonce zdálo, že z toho ani dnes nic nebude.

První poločas se West Hamu skutečně nevyvedl. Hned z první šance Toffees udeřili, když nevýrazná hlavička Spectora ve snaze osvobodit vlastní tým byla poněkud kontraproduktivní a umožnila Cahillovi centrovat na neomylnou hlavu Biljaletdinova. O to hůře pak poskakujícímu a povykujícímu Zolovi bylo o pár minut později, kdy sudí ze střetu Colea s Distinem vyčetl penaltový zákrok. Mido však s naskytnutou příležitostí naložil snad nejhůře, jak mohl, a Howard neměl se zákrokem moc práce.

Až s příchodem druhé půle se z West Hamu konečně stal ten odhodlaný a konkurenceschopný protivník. Jejich naději na dobrý výsledek pak notně přiživila trefa houževnatého Da Costy přesně po hodině hry. Ta zároveň odstartovala výživnou poslední třetinu utkání, během níž se například Saha marně dožadoval penalty nebo Carlton Cole pálil těsně mimo. Jejím vrcholem potom měl být Yakubuův zásah z 85. minuty. Dalo se čekat, že jeho přesné navázání na Bainesův centr bude ve finále znamenat osmé po sobě jdoucí domácí vítězství Evertonu. Ovšem místo toho došlo k přetržení takovéto úctyhodné série. Jen o pár chvil později se totiž Ilan položil do krásného centru Fauberta a zařídil dělbu bodů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele