20. kolo
29.12.2009 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Bolton v závěrečné dvacetiminutovce přišel o důležité vítězství nad Hullem

Hektický závěr měl záchranářský souboj takříkajíc o šest bodů. Ještě dvacet minut před koncem to vypadalo, že si Bolton celkem v poklidu vykročí mimo sestupové vody. Jenže pak se do celé věci vložil Stephen Hunt a dvěma zásahy rozhodl o nic neřešící dělbě bodů.

Docela klasický venkovní Hull vyběhl na trávník Reebok Stadium. Zalezlý až běda, beze špetky snahy rozhodit od počátku jistějšího soupeře. A to se také Tygrům brzy nepěkně vymstilo. Ve třinácté minutě sice ještě Muamba neprokázal v koncovce dostatečnou zkušenost a vypálil vysoko nad, v závěru první dvacetiminutovky to už ale přišlo se vším všudy. Jeden starý známý Knightův nákop tehdy Dawson zvládl odhlavičkovat jen ke Klasničovi, který moc dlouho neváhal a z dobrých 20 metrů levačkou trefil přesně prostor u levé tyčky Myhillovy svatyně. Až tahle povedená přízemní trefa chorvatského forvarda Hull jakž takž nakopla. Fagan se ihned vydal na průzkum a svým drzým průnikem si na protivníkovi vyžádal faul v nebezpečné blízkosti od pokutového území. Následnou exekucí standardní situace Dawson konečně prověřil Jaaskelainena, který se však ani teď nemusel odlepit od země oběma nohama naráz.

Je až s podivem, k jak skvělým výkonům se někteří jedinci během první třetiny zápasu vyhecovali i za prakticky nulové divácké podpory. Takřka každou manažerovu výtku zachytily zvukové mikrofony, což není pro fanoušky zrovna chvályhodná vizitka. Na trávníku se nicméně hrálo ve vysokém tempu a konečně i na obě strany. Tigers k další šanci dopomohl rovněž soupeř, tentokráte hovořím o Jaaskelainenovi, jenž se nedostal k centru Mendyho a dovolil tak Huntovi hlavičkovat do téměř odkryté klece. To "téměř" je tam ovšem dost podstatné, neboť právě jedna z překážek v osobě obránce Steinssona dokázala míč odklonit z dráhy vedoucí do sítě. Do konce poločasu si pak už slovo bral výhradně Bolton. Po zdařilých centrech Leeho postupně hlavou minuli cíl Cahill s Daviesem.

Přesně tím, co mají tak perfektně natrénováno, málem Trotters svého soka dorazili hned krátce po startu druhého dějství. Prvních deset minut sice bylo dost nezáživných, pak ale z kopačky Steinssona vyletěl další pěkný dlouhý míč do pokutového území, ten sklepl Davies pro Taylora, jemuž scházela "akorát" přesnější muška a dost možná i lepší zpracování. Wanderers si tak na zdvojnásobení svého náskoku museli ještě počkat. Moc dlouho ne. Okamžitě v 61. minutě letěl do vápna Hullu další dalekonosný centr, tentokrát z dílny Robinsona, a bylo opět zle. Nebezpečno celé situace ještě přiživil Myhill svým bláznivým vyběhnutím, neboť očividně nestíhal. Dříve u balonu byl houževnatý Davies, který se neohroženě natlačil před svého strážce a jen lehce šťouchl balon do sítě.

Obecně platí, že to, co tým ovládá, pak sám neumí bránit. A právě to se potvrdilo i v dnešním zápase, kdy se Tigers dočkali snížení paradoxně ze vzduchu, odkud je Bolton snad vůbec nejnebezpečnější z celé soutěže. Jeden z mála centrů z pravé strany dokázal za Jaaskelainenova záda usměrnit nepříliš vzrostlý Stephen Hunt. To byl pro Tigers odrazový můstek za nečekaným zvratem v utkání. Od této chvíle byli hosté ve všem o krok napřed a chvilkové slabosti Boltonu ihned využili ke srovnání. Nepatrná Vennegoorova teč usměrnila balon přímo do cesty Hunta, který z úhlu zaskočil Jaaskelainena natolik, že míč jen lehce podškrábl a dovolil mu tak doskákat za brankovou čáru. Robinsonův záchranářský skluz přišel až příliš pozdě, bystrý asistent hlavnímu správně poradil, že to gól byl.

Posledních deset minut bylo poněkud neuspořádaných. Hlavně v obraně Boltonu bylo nepořádku až běda. Jednou musel Jaaskelainen nadvakrát uklízet binec ve vlastním pokutovém území, podruhé zase Vennegoora v zakončení na poslední chvíli rozhodil Cahill. Také Trotters však nebyli vepředu zcela bezzubí. Třeba Davies si v jednu chvíli znovu bravurně odstavil soupeře, aby záhy jen slabě vystřelil. Ještě nebezpečněji pak vypadala rána Steinssona, ze které udělala daleko nepříjemnější projektil teč Dawsona. Myhill si musel pořádně oddechnout, že si to balon namířil alespoň těch pár centimetrů vedle pravé tyče.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 tak to asi nějak bude

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele