7. kolo
26.09.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Blackburn Rovers - Aston Villa 2:1

Aston Villa sice v Edwood Parku už od třetí minuty vedla, jenže pak nedokázala využít početní převahu a v poslední minutě navíc podruhé inkasovala a prohrála 2:1.

Gabriel Agbonlahor vstupoval do zápasu s bilancí třech branek v posledních třech zápasech a už po třech minutách výbornou střeleckou formu potvrdil. Přesnou ranou svůj rekord zvýšil na čtyři góly ve stejném počtu zápasů a poslal Villans do rychlého vedení. Na 2:0 mohl zvýšit John Carew, jenže na zadní tyči na centr nedosáhl a vzápětí udeřil Blackburn. Ryan Nelsen poslal vysoký míč do pokutového území, kde ho pouze k Sambovi odvrátil Dunne a domácí borec již pak neměl problém s přesným zakončením. Do poločasové přestávky ještě měl šanci Dunn, proti němuž hbitě zasáhl Friedel a na druhé straně po chybě Chimbondy Milner, ale ani on proti Robinsonovi neuspěl.

Po změně stran utkání vládli Rovers a po ztrátě Heskeyho se do šance dral Dunn, který byl ve vápně zastaven Collinsem, ale hlavní sudí faul neviděl. Domácím se tento verdikt hlavního sudího nelíbil a dali mu to náležitě najevo. Toho využila Aston Villa, která se vydala na rychlý protiútok, který ale Agbonlahor nezakončil přesně, jeho střela těsně minula branku. Tempo utkání stoupalo a situaci nakonec neunesl Grella. Ten totiž obdržel po faulu na Milnera druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Pro Aston Villu se tak naskytla velká příležitost na vstřelení vítězné branky. Jenže vyloučení paradoxně nakoplo domácí, kteří nepřestávali útočit. Friedela nejprve vyzkoušel Brett Emerton, poté místo amerického gólmana zasáhl proti akrobatickému pokusu Di Santa Richard Dunne, jenže zahrál rukou. Pokutový kop proměnil Dunn a zajistil Blackburnu vítězství 2:1. Villans tak ukončili svou sérii čtyř vítězství v řadě

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Před serii těžkých zápasu s ManCity a Chelsea by Villans potřebovali vyhrát 1:3

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

na tenhle zápas sem hodně zvědavej, každopádně kvalita by měla bejt na straně Villans... věřim tomu, že v Ewoods parku to tak jednoduchý nebude takže zkusim 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele